Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

MRB: O Αβραμόπουλος ευρείας και υπεροκομματικής αποδοχής (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Τι δείχνει η εξαμηνιαία τάση

Το έργο που επιτελεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε ένα από τα κρισιμότερα υπουργεία, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναγνωρίζεται και με το παραπάνω από την κοινή γνώμη. Αυτή είναι η πρώτη αίσθηση από την επεξεργασία και την ανάλυση των στοιχείων σχετικά με τις εξαμηνιαίες τάσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η MRB.Σε αυτήν, ο Δ. Αβραμόπουλος κατέχει την τρίτη θέση στην κατάταξη με τους πολιτικούς ευρείας αποδοχής και βρίσκεται λίγο παρακάτω από τους Μανώλη Γλέζο και Λιάνα Κανέλλη, οι οποίοι κατατάσσονται στην πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα. Η ίδια κατάταξη είχε σημειωθεί και στις «Τάσεις» του Δεκεμβρίου 2013, αλλά αυτή τη φορά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φαίνεται περισσότερο ενισχυμένος σε ποσοστιαία βάση συγκριτικά με το προηγούμενο εξάμηνο.

Οι «Τάσεις» της MRB φέρουν αναμφισβήτητα πρώτο με 65% θετικών απόψεων μεταξύ όσων ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2012 τον Δ.Αβραμόπουλο, εννέα μονάδες μπροστά από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον ακολουθεί.

Γενικότερα, οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων δείχνουν εμπιστοσύνη και αναγνωρίζουν το πολιτικό έργο που επιτελεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. γι’ αυτό και τον κατατάσσουν πρώτο μεταξύ άλλων στελεχών του κόμματος. Σε αυτήν την κατηγορία, ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται μπροστά με μια ποσοστιαία μονάδα έναντι τόσο της Όλγας Κεφαλογιάννη, όσο και του Νίκου Δένδια.


Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, δεν είναι τυχαίο ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας παίρνει το ίδιο ποσοστό και βρίσκεται στην πρώτη θέση στην αξιολόγηση μελών του υπουργικού συμβουλίου που έκαναν 2.000 πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα της MRB.


Πηγή: Παραπολιτικά