Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ηρθη η απαγόρευση των πτήσεων προς το Ισραήλ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αίρει την προειδοποίησή του προς τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν να πετούν στο Ισραήλ. 

Νωρίτερα, η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ήρε την απαγόρευση πτήσεων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προς και από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, αλλά προειδοποίησε περί «της πολύ ασταθούς κατάστασης» στην περιοχή, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το βράδυ.


Η βρετανική αεροπορική εταιρεία EasyJet ανακοίνωσε επίσης ότι ξεκινά και πάλι στις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ, μετά τις νέες συστάσεις των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρχών. «Η EasyJet θα πραγματοποιήσει τις πτήσεις της από και προς το Τελ Αβίβ όπως είναι προγραμματισμένο από την Παρασκευή 25 Ιουλίου», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Από την πλευρά της η Air France επισήμανε ότι εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα η απόφασή της για την αναστολή των πτήσεών της προς και από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν «μέχρι να υπάρξει νεότερη εντολή», καθώς η γενική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της χώρας (DGAC) «δεν έχει άρει τις συστάσεις της», διευκρίνισε η εταιρεία.

Η γερμανική Lufthansa και η ισπανική Iberia αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα την απόφασή τους.

Το Βήμα