Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

«Μαγεία στο σεληνόφως», η νέα ταινία του Γούντι Άλεν


Ο Γούντι Άλεν συμπληρώνει 50 ταινίες στην πλούσια και δημιουργική του καριέρα με μια ρομαντική και απόλυτα καλοκαιρινή κωμωδία,  η οποία έχει τίτλο «Magic in the Moonlight» (Μαγεία στο σεληνόφως). 

Η πρεμιέρα έγινε πριν λίγες ημέρες στη Νέα Υόρκη, με τους πρωταγωνιστές Έμα Στόουν και Κόλιν Φερθ να ποζάρουν στο κόκκινο χαλί.


Η ιστορία διαδραματίζεται στη γαλλική Ριβιέρα του 1920. Ένας Βρετανός μάγος, ο Κόλιν Φερθ, καλείται να αποκαλύψει την απάτη ενός μέντιουμ στη Νότια Γαλλία, που δεν είναι άλλη από την απολαυστική Έμα Στόουν. Το τέλος επιφυλάσσει ένα… άλλο είδος μαγείας. Ο Γούντι Άλεν, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τη μαγεία. Τους δύο πρωταγωνιστές πλαισιώνουν οι Αϊλίν Άτκινς, Μάρσια Γκέι Χάρντεν, Χάμις Λινκλέιτερ και Σάιμον Μακ Μπέρνι.


«Διάβασα κάποτε ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '20 υπήρχαν πολλοί δόλιοι πνευματιστές, που εκμεταλλεύονταν ανθρώπους τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρώπη. Μπορούσαν να ξεγελάσουν το ευρύ κοινό, μπορούσαν να κοροϊδέψουν ακόμη και διανοούμενους και επιστήμονες. Δεν ήταν όμως σε θέση να ξεγελάσουν μάγους, που ήταν εξοικειωμένοι με τα τρικ και τα τεχνάσματα», εξηγεί ο 78άχρονος Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός.
Ένα χρόνο μετά το θρίαμβο της «Θλιμμένης Τζάσμιν», ο Άλεν πλάθει με τη φαντασία του μία νέα σάτιρα αντιηρώων. Η κινηματογραφική του προσέγγιση συνεχίζει να εκπλήσσει ακόμη και τους ηθοποιούς του. «Το φιλμ είχε πολλή δουλειά. Ο ρόλος μου έχει πολλά λόγια και στο φιλμ κρατάω συνέχεια διάφορα αντικείμενα. Ήξερα ότι δεν θα κάναμε πρόβα τις σκηνές, ότι δεν θα είχαμε πολλά προκαταρκτικά. Είχα στο μυαλό μου πολλά στερεότυπα. Στην πραγματικότητα όμως δεν μπορείς να γνωρίζεις. Μου είχαν πει, επίσης, ότι ο Γούντι Άλεν δεν σκηνοθετεί και ότι αφήνει απλώς τις σκηνές να εξελιχθούν. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αναθεώρησα πολλά πράγματα, που νόμιζα ότι ήξερα και ότι ήταν αληθινά», ανέφερε ο Κόλιν Φέρθ. «Η μαγεία στο σεληνόφως» θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 28 Αυγούστου.

Πηγή: Naftemporiki.gr