Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Δε θα μεταφερθούν τα δικαστήρια Πειραιά διαβεβαιώνει ο Μιχαλολιάκος


Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε την Δευτέρα ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος. Οπως είπε ο κ. Μιχαλολιάκος με τον κ. Σαμαρά τους συνδέει μακρόχρονη προσωπική φιλία και πολιτική σχέση και χαρακτήρισε τις συναντήσεις αυτές «γόνιμες» για το καλό του τόπου και του Πειραιά ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα μετά τη συνάντηση πως τα δικαστήρια του Πειραιά δεν θα φύγουν από τη πόλη σημειώνοντας πως ήταν εξ αρχής ανόητη από την αρχή η «σύλληψη» της ιδέας αυτής και οι δικηγόροι αλλά και οι φορείς της πόλης ξέρουν ποιος την είχε.



Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τις τρέχοντες πολιτικές εξελίξεις αλλά και θέματα για τον Πειραιά. Κυρίως για την υλοποίηση έργων που είχαν προγραμματιστεί και είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Δήμου και κυβέρνησης για να φανούν και οι δυο πλευρές συνεπείς, όπως έλεγαν συνεργάτες του δημάρχου. Μίλησαν και για το «καυτό» θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Μιχαλολιάκος αποχώρησε αποκομίζοντας την αίσθηση πως δεν θα φύγουν από τον Πειραιά.

Σχετικά με τα έργα για τα οποία έγινε συζήτηση για την παραχώρηση της Παγόδας στο Δήμο Πειραιά, για την παραχώρηση του στρατοπέδου Σακελλίωνα.για το οποίο ο κ. Μιχαλολιάκος έχει πει πως η αξιοποίηση του θα αποτελέσει για την περιοχή των Καμινίων αλλά και για τον ευρύτερο Πειραιά, έργο πνοής και αναβάθμισης της περιοχής και για την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ.


Για το εάν συζήτησαν ενδεχόμενη επιστροφή του κ. Μιχαλολιάκου στην κεντρική πολιτική σκηνή ο δήμαρχος είπε πως αυτή τη στιγμή είναι περίοδος ξεκούρασης σημειώνοντας παράλληλα πως «είμαι νέος για να είμαι απόμαχος», αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Πηγή: Το Βήμα