Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Σε φυσικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του ηθοποιού Τζέιμς Γκάρνερ

Σε φυσικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του Τζέιμς Γκάρνερ καθώς ο διάσημος ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή. Ο Αμερικανός ηθοποιός, που έγινε γνωστός από τις σειρές «The Rockford Files» και «Maverick»,  άφησε την τελευταία πνοή σε ηλικία 86 ετών, στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 19 Ιουλίου.



Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια, έπειτα από εγκεφαλικό που υπέστη το 2008. Ο γεννημένος στην Οκλαχόμα το  1928 Γκάρνερ,  είχε την πρώτη του επαφή με την υποκριτική στο θεατρικό «The Caine Mutiny Court Martial», ενώ στη συνέχεια άρχισε να συμμετέχει σε τηλεοπτικές σειρές. Γνώρισε μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως η «The Great Escape» και πρωταγωνιστώντας σε σειρές όπως η «The Rockford Files», τη δεκαετία του 1970, όπου υποδυόταν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, ρόλος ο οποίος του χάρισε βραβείο Emmy.
Ωστόσο, η σειρά «Maverick» ήταν αυτή που απογείωσε την καριέρα του και άνοιξε τον δρόμο για παρόμοιους ρόλους τα χρόνια που ακολούθησαν. Τη δεκαετία του 1980, ο Γκάρνερ πρωταγωνίστησε στο «Murphy's Romance», για το οποίο απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου.​

Ναυτεμπορική