Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

«Καραμανλικό» αντάρτικο λόγω Βενιζέλου



Βράζει η Νέα Δημοκρατία και απαιτεί από τον Σαμαρά να «μαζέψει» τον… συνεταίρο



Την προσωπική παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ώστε να γίνουν συστάσεις προς τον κυβερνητικό εταίρο κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να ανακοπεί ο... καλπασμός του εγωισμού του πριν προκύψει εθνικό θέμα, ζητούν τουλάχιστον 20 γαλάζιοι βουλευτές. Η πρωτοφανούς εμπάθειας ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία από το ελληνικό (!) υπουργείο Εξωτερικών, επειδή η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Ελένη Θεοχάρους έθιξε προσωπικά τον αντιπρόεδρο, υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έγινε αφορμή για να ξεσηκωθούν οι βουλευτές της ΝΔ

Τι κι αν ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης πήγε να τα μπαλώσει; Υπήρξαν βουλευτές που αναζήτησαν τον κ. Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό γραφείο του ζητώντας να παρέμβει. Κάποιοι από αυτούς μίλησαν με συντάκτες του διπλωματικού ρεπορτάζ υπενθυμίζοντας την πατριωτική στάση που τήρησε ο κ. Καραμανλής όταν όλοι πίεζαν για την υιοθέτηση του Σχεδίου Ανάν. Ενώ υπήρξαν και άλλοι που επισήμαναν ότι ήταν λάθος η μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το ΥΠΕΞ.

«Ο Καραμανλής είναι πατριώτης, γι' αυτό στήριξε τις επιλογές του Τάσσου Παπαδόπουλου, έριξε πόρτα στα Σκόπια όταν θέλησαν να μπουν στο NATO και έφτασε στην υπογραφή της κατασκευής του South Stream για να διασφαλίσει την ελληνικότητα και την ακεραιότητα της Θράκης. Τι κάνει τώρα ο Σαμαράς Η σιωπή του είναι έμμεση συνενοχή στην απρέπεια του Βενιζέλου», σχολίαζε έντονα βουλευτής σε παρέα πολιτικών και δημοσιογράφων σε γνωστό μπιστρό του Κολωνακίου.

Το θέμα δεν σταματάει εδώ. Κάποιοι από τους Καραμανλικούς που έχουν απομείνει στη ΝΔ (και δεν είναι μικρό ποσοστό) προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον γραμματέα κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο 34χρovος δικηγόρος ήταν απασχολημένος, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, οι οποίοι όμως κατέγραψαν σημαντικά μηνύματα.

«Η ΝΔ πρέπει να πάρει θέση και να μη μετατρέπεται σε συνιστώσα του Βενιζέλου», «Με κάτι τέτοια θα κάνει και ο Μπαλτάκος πατριωτικό κίνημα και η ΝΔ θα γίνει ΠΟΛΑΝ», «Όσο δεν μιλάει το Μαξίμου τόσο ο Βενιζέλος θα κάνει ό,τι θέλει στην κυβέρνηση, ενώ θα μαζεύουν ακροατήριο οι "Ανεξέλεγκτοι" του Καμμένου, ο Νικολόπουλος, ο Ζώης και ο Πολύδωρας. Πάτε καλά;», είναι μερικά απ' όσα μας μεταφέρθηκαν από στελέχη που δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους.

Στελέχη της ΝΔ από τη Β' Αθηνών και τη Β' Πειραιά , μάλιστα, έφθασαν στο σημείο να επικοινωνούν μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τον σύμβουλο του κ. Σαμαρά κ. Φαήλο Κρανιδιώτη, ζητώντας του να μεταφέρει τα μηνύματα αυτά στον πρωθυπουργό. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση βουλευτή που επικοινώνησε με παράγοντες του ΔΗΣΥ και της κυπριακής Κυβέρνησης στη Λευκωσία και ζήτησε να αναληφθούν από εκεί πρωτοβουλίες ώστε να λυθεί η παρεξήγηση που προκλήθηκε από την αμετροέπεια του κ. Βενιζέλου.

«Δεν πρέπει να θιγεί ούτε το εθνικό φρόνημα ούτε το κύρος της παράταξής μας. Άλλωστε, η ΝΔ με το ΔΗΣΥ είναι αδελφά κόμματα και από το 1974 έχουν δώσει αγώνες εθνικού χαρακτήρα στο ΕΛΚ. Πιέστε ώστε να πάρει σαφή θέση ο κ. Σαμαράς», φέρεται να τόνισε στους συνεργάτες του κ. Αναστασιάδη.

Τα πράγματα στη ΝΔ φαίνεται ότι όσο περνάει ο καιρός σοβαρεύουν και κινούνται γύρω από ένα πρόσωπο που δεν ξεκαθαρίζει αν έχει το πάνω χέρι ή αν εξαρτάται από τον εγωισμό των προσωρινών εταίρων του…