Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η εταιρεία της μητέρας του Μηλιώνη συνεχίζει τις δουλειές με το δημόσιο


Το πάρτι συνεχίζεται -όπως διαπιστώσαμε όλοι με τα πρόσφατα φωτορεπορτάζ από τη Μύκονο-  για τον υπόδικο Βασίλη Μηλιώνη που είχε προφυλακιστεί  για την υπόθεση του σκανδάλου της Energa και Hellas Power, από την οποία το Δημόσιο ζημιώθηκε, σύμφωνα με  τις εκτιμήσεις,  με περισσότερα από 150 εκατομμύρια  ευρώ, καθώς  σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εισέπρατταν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και  το «χαράτσι», αλλά δεν το απέδιδαν. 



Μετά και από  συμπληρωματική δίωξη που άσκησε σε βάρος του η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου κατηγορήθηκε επιπλέον και για το αδίκημα  της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Απτόητη όμως συνεχίζει τη συνεργασία της με το ελληνικό δημόσιο και η μητέρα του Βασίλη Μηλιώνη, Γλυκερία (Ρία) Στεργιοπούλου, παρότι η  εταιρία της Teletrans  ερευνάται από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά από  παραγγελία  της προϊσταμένης της Εισαγγελίας κ. Φάκου. Η εν λόγω εταιρεία ειδικεύεται στη μεταφορά οικοσκευής υπαλλήλων του Δημοσίου από και προς το εξωτερικό, κυρίως του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Άμυνας-εργασία αρκετά προσοδοφόρα.


Πριν από τρία περίπου χρόνια , έλληνας διπλωμάτης, ο Νικόλαος Βαμβουνάκης πρέσβης στην Μπανγκοκ,  είχε στείλει μία πολύ αποκαλυπτική αναφορά στο υπουργείο Εξωτερικών με την οποία περιέγραφε  αδιαφανείς διαδικασίες επιλογής συγκεκριμένων εταιρειών για τη μεταφορά της οικοσκευής των διπλωματών , πανάκριβες υπηρεσίες, έλλειψη ελέγχων και διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ σε περιόδους οικονομικής κρίσης.


Πριν από δέκα περίπου μήνες μάλιστα, η Ρένα Δούρου, ως βουλευτής τότε, είχε καταθέσει κι εκείνη σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εξωτερικών, Βαγγέλη Βενιζέλο, με την οποία κατήγγειλε  "Πάρτι" εκατομμυρίων με  τη «μεταφορά οικοσκευών υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών».

Αν «οποιαδήποτε ελεγκτική αρχή ήθελε να ασχοληθεί με το θέμα, θα διαπίστωνε εύκολα αν η όλη διαδικασία είναι ή όχι σύννομη και αν τηρούνται πράγματι οι όροι του υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος του Δημοσίου»  υποστήριξε, επισημαίνοντας ότι «πολλοί υπάλληλοι μετακινούνται επί δεκαετίες με την ίδια μεταφορική εταιρεία που, εάν υπήρχε υγιής ανταγωνισμός, δεν θα ήταν δυνατόν να είναι πάντα η ίδια».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε  στην ερώτησή της η Ρένα Δούρου τότε,  “με επιεικείς υπολογισμούς, το ποσό που ζημιώνεται το Υπουργείο Εξωτερικών από τις μεταθέσεις που προγραμματίζονται και πραγματοποιούνται ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ”.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι η μητέρα του Βασίλη Μηλιώνη είχε πολύ ισχυρό πολιτικό έρεισμα και ότι ξεκίνησε τη δουλειά αυτή πριν από πολλά χρόνια με τις οικοσκευές των υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας και συνέχισε με το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο θεωρείται πολύ δικτυωμένη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία της έκανε «χρυσές δουλειές» και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλα υπουργεία πλην του ΥΠΕΞ και του Άμυνας.







Πηγή: Newpost