Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αβραμόπουλος και Κικίλιας ...Ιπτάμενοι και τζέντλεμαν (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)

Στο πιλοτήριο πολεμικού αεροσκάφους οι δύο υπουργοί

Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν την 112 Πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα και επιθεώρησαν την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών, μέσα κι έξω. Ανέβηκαν μάλιστα στο πιλοτήριο ενός αεροσκάφους και φωτογραφήθηκαν. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου. Τους δύο υπουργούς συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.



Ειδικότερα οι κ.κ. Αβραμόπουλος και Κικίλιας ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των ανταλλακτικών και των διαθεσιμοτήτων των πυροσβεστικών αεροσκαφών, αλλά και της υποστελεχώσεως των προκεχωρημένων κλιμακίων, που αναπτύσσονται για επιχειρησιακούς λόγους σε προωθημένες βάσεις, με τεχνικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415GR, καθώς και των PZL M-18.

Ωστόσο αμφότεροι οι υπουργοί, οι οποίοι συνοδεύονταν από τους Αρχηγούς ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Παπαγεωργίου, και τον Διοικητή της ΔΑΥ Υποπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, ανακοίνωσαν δημοσίως ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος της «γηράνσεως» του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών πρόκειται λίαν συντόμως και από κοινού τα δύο υπουργεία να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την προμήθεια «κάποια στιγμή στο μέλλον», όπως χαρακτηριστικά ελέχθη από τον Δ.Αβραμόπουλο, «νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών για την αντικατάσταση του στόλου των σημερινών».

Ως «τιτάνιο έργο, που υλοποιείται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και με γρήγορους ρυθμούς» χαρακτήρισε το έργο του ιπτάμενου και τεχνικού προσωπικού των αεροπορικών Μοιρών πυροσβεστικών αεροσκαφών ο Δ.Αβραμόπουλος, ο οποίος και τους ευχαρίστησε εκ μέρους της Πολιτείας για την προσφορά τους αυτή υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Από την πλευρά του ο Β.Κικίλιας, αφού και αυτός ευχαρίστησε πιλότους και τεχνικούς για το έργο τους, όπως και το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές και τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοικήσεως, αναφέρθηκε και αυτός στη μελέτη των δύο υπουργείων που θα ξεκινήσει για την αντικατάσταση του υπάρχοντος στόλου των γερασμένων αεροσκαφών, απηύθηνε έκκληση έκκληση προς όλους τους πολίτες να προστατεύσουν το δασικό πλούτο της χώρας.

Οι δύο υπουργοί μετέβησαν στην έδρα της ιστορικής 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, όπου και ενημερώθηκαν με στοιχεία από τον διοικητή της 112 ΠΜ Σμήναρχο (Ι) Μαντούβαλο, για τις σημερινές διαθεσιμότητες των πυροσβεστικών αεροσκαφών και τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν αρχικώς η ΠΑ και στη συνέχεις – επί του πεδίου – και το Πυροσβεστικό Σώμα.


 Όπως δήλωσε αργότερα ο ΥΕΘΑ η σημερινή διαθεσιμότητα είναι 13 αεροσκάφη CL-215/415, που σε μία βδομάδα θα έχουν γίνει 15, μετά από την παράδοση από την ΕΑΒ δύο ακόμα αεροσκαφών που τώρα βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις εργοστασιακής επιθεωρήσεως, ενώ διατίθενται και άλλα 17 μονοκινητήρια PZL M-18 Dromander.










Πηγή: Παραπολιτικά