Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Μαθήματα ανθρωπιάς, ήθους και πίστης, έδωσε Κύπριος απόφοιτος της Σχολής Ικάρων.(βιντεο)

                        

Στο πρόσωπό του, κτύπησε η καρδιά του Ελληνισμού χθες βράδυ, όταν καταχειροκροτήθηκε από όλους τους γονείς των αποφοίτων αλλά και από την ηγεσία της Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος.



Συγκεκριμένα ο ανθυποσμηναγός ελεγκτής αεράμυνας, Πάθος Μάριος, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας που του προκαλεί κινητικές δυσκολίες, δεν πτοήθηκε, συνέχισε τις σπουδές του και φάνηκε αντάξιος των απαιτήσεων της σχολής του.

«Στάθηκε λεβέντικα, μας δίνει μηνύματα ανθρωπιάς αυτός ο Κύπριος», δήλωσε στο SigmaLive ανώτατο στέλεχος της Σχολής Ικάρων.


 Κατά την τελετή αποφοίτησης όπως προνοεί το πρωτόκολλο, οι απόφοιτοι παραλαμβάνουν το ξίφος τους από τον  Υπουργό Άμυνας. Ο Μάριος όμως, λόγω της κινητικής δυσκολίας, δεν μπορούσε να παραλάβει το ξίφος του.

Αφού ενημερώθηκε ο Δημήτρης Αβρααμόπουλος για τον Μάριο, χωρίς δισταγμό, αποφάσισε να περπατήσει κοντά στον Μάριο και να του επιδώσει το ξίφος του, όπως άλλωστε άρμοζε στο ήθος του. (Δείτε το βίντεο στο 03.53)

Όταν το πλήθος αντιλήφθηκε περί τίνος πρόκειται, άρχισε να καταχειροκροτεί παρατεταμένα.

Η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυποσμηναγών της Σχολής Ικάρων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουλίου στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι. Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας επέδωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 130 Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων 107 από την Ελλάδα, 9 από την Κύπρο, 3 από την Ιορδανία, 1 από τη Συρία, 5 από τη Λιβύη, 1 από το Μαυροβούνιο, 3 από την Νιγηρία και 1 από τη Ζιμπάμπουε.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Δείτε το βίντεο: