Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Δείπνο Καραμανλή - Φράγκου σε ταβέρνα


Στο τραπέζι και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας



 
Πρόκειται για πληροφορία που δεν επιδέχεται αµφισβήτηση. Πριν από περίπου δεκαπέντε µέρες, σε γνωστή ταβέρνα, που βρίσκεται στην περιοχή της Βουλιαγµένης, πραγµατοποιήθηκε δείπνο παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή, του στρατηγού Φραγκούλη Φράγκου και πολύ γνωστού πολιτικού προσώπου, που είχε πρωταγωνιστήσει ως υπουργός στις κυβερνήσεις του πρώτου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι Καραµανλής και Φράγκος συνδέονται µε στενή φιλία, µε τον πρώτο να συνοµιλεί τακτικά µε τον πρώην επικεφαλής του στρατεύµατος. Οπως µαθαίνουµε από αξιόπιστες πηγές, στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκαν τα εθνικά θέµατα, για τα οποία δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον, αλλά και αγωνία ο κ. Καραµανλής.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του µάλιστα δεν κρύβει την ανησυχία του για την έλλειψη σοβαρής διπλωµατίας. Από την πλευρά του, ο κ. Φράγκος δείχνει να απολαµβάνει τις συζητήσεις µε τον πρώην πρωθυπουργό, αφού, όπως επισηµαίνει, είναι από τους λίγους που διαθέτουν σφαιρική εικόνα των εξελίξεων σε όλη την περιοχή. Επειδή, όµως, η περίοδος είναι πονηρή, είναι λογικό το δείπνο Καραµανλή - Φράγκου να προκαλεί και άλλα σενάρια. Παρά τη σχετική φηµολογία, άνθρωποι που συνοµιλούν και µε τους δύο ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε καµία κουβέντα αναφορικά µε το ενδεχόµενο της δηµιουργίας ενός πατριωτικού κόµµατος υπό τον κ. Φράγκο.

Απεναντίας, ο κ. Καραµανλής εκφράζει την εκτίµηση ότι, παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται, ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων ∆υνάµεων δεν πρόκειται να αποδεχτεί καµία από τις προτάσεις που δέχεται. Ανεξάρτητα, πάντως, από τις εκτιµήσεις που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός, το δείπνο µε τον κ. Φράγκο δεν µπορεί παρά να προκαλεί και συζητήσεις και νέα σεναριολογία. Αλλωστε, αποτελεί κοινό µυστικό ότι πρόκειται για δύο πρόσωπα που συγκεντρώνουν ίσως την υψηλότερη δηµοφιλία στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ο καθένας αξιολογούµενος µε διαφορετικά κριτήρια. Πάντως, έχει αξία και το τρίτο πρόσωπο που παρέστη στο δείπνο. Τόση που όταν δηµοσιοποιηθεί το όνοµά του, θα προκληθεί µεγάλος ΝΤΟΡΟΣ.


Πηγή: Παραπολιτικά