Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αιματοχυσία δίχως τέλος στη Γάζα


Δεν έχει τέλος η αιματοχυσία στη Γάζα.


Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε την επίθεση κατά της Χαμάς, με τον συνολικό απολογισμό της 22ήμερης επίθεσης να διαμορφώνεται στους 1.280 νεκρούς και στους 7.170 τραυματίες στον παλαιστινιακό θύλακα.



Μεταξύ των 54 νεκρών περιλαμβάνονται 16 άνθρωποι, οι οποίοι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, όταν, σύμφωνα με παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής, δύο οβίδες ισραηλινών τανκς έπληξαν δύο αίθουσες διδασκαλίας σε σχολείο του ΟΗΕ, όπου είχαν καταφύγει κάτοικοι διωγμένοι από τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών.

Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν επίσης πως στην Τούφα, προάστιο βορειο-ανατολικά της πόλης της Γάζας, έξι Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών τανκς.

Και ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών Πρώτων Βοηθειών της Γάζας Ασραφ αλ-Κούντρα ανέφερε πως στον νότιο τομέα του παλαιστινιακού θάλακα, στο Χαν Γιούνες, επτά μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές οβίδες, ενώ τρεις ακόμη Παλαιστίνιοι είχαν σκοτωθεί νωρίτερα στην ίδια τοποθεσία.

Στην ίδια περιοχή, σύμφωνα πάντα με παλαιστινιακές πηγές, οκτώ Παλαιστίνιοι της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν τη νύκτα κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ μετρά την απώλεια 53 στρατιωτών, στον βαρύτερο απολογισμό για τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις από τον πόλεμο στον νότιο Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ το 2006.

Τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊλανδός, έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους.

Ναυτεμπορική