Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Γάζα - Εικόνες σοκ: Σκοτώθηκαν παιδιά που έπαιζαν μπάλα σε παραλία

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των αμάχων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές που -επισήμως- στοχεύουν εγκαταστάσεις και στρατηγεία της Χαμάς.



Σήμερα, τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σε παραλία της Γάζας από βλήμα που έριξε ένα ισραηλινό κανονιοφόρο πλοίο και ένα πέμπτο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Τα παιδιά έπαιζαν ποδόσφαιρο στην παραλία. Όλα ήταν κάτω των 15 ετών", δήλωσε στο Ρόιτερς ο αυτόπτης μάρτυρας, Άχμεντ Αμπού Χασέρα. "Όταν το πρώτο βλήμα έπληξε το έδαφος, αυτά έτρεξαν, αλλά τα χτύπησε ένα άλλο βλήμα", σημείωσε ο ίδιος.  Τα τέσσερα αγοράκια διαμελίσθηκαν και βρήκαν τραγικό θάνατο επι τόπου, πεσμένα πάνω στην άμμο.

Νεκροί είναι ο Άχεντ Άτεφ Μπάκερ, 10 ετών, ο Ζακαρία Άχεντ Μπάκερ, 10 ετών, ο Μοχάμεντ Ράμεζ Μπάκερ, 9 ετών και ο Ισμαήλ Μοχάμεντ Μπάκερ, 11 ετών. Όλοι τους εξαδέλφια.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου, τα παιδιά έχασαν την ζωή τους από ισραηλινά πλήγματα, τα οποία κατέστρεψαν ένα κατάλυμα στην παραλία, στο οποίο βρισκόταν μια ομάδα παιδιών και απείχε περίπου 200 μέτρα από ένα ξενοδοχείο της πόλης της Γάζας, στο οποίο διαμένουν δημοσιογράφοι.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ αρκέστηκε να δηλώσει ότι "η πληροφορία για τον θάνατο των τεσσάρων παιδιών ερευνάται" .  

"Οι θάνατοι αμάχων είναι ένα τραγικό αποτέλεσμα", επισημαίνεται, ενώ η ανακοίνωση του στρατού υπογραμμίζει ότι το Ισραήλ "δεν έχει πρόθεση να κάνει κακό στους αμάχους που έχουν παρασυρθεί από τη Χαμάς στην πραγματικότητα πολέμου σε αστικό περιβάλλον".  

Οι σοροί των παιδιών δόθηκαν αμέσως στις οικογένειές τους και μεταφέρθηκαν σε ένα τέμενος πριν την κηδεία τους, η οποία πραγματοποιήθηκε αμέσως.

Κάποια από τα παιδιά θάφτηκαν τυλιγμένα με την κίτρινη σημαία της Φάταχ, του κινήματος του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, και άλλα με την σημαία της Χαμάς.   


Μετά την απόρριψη της εκεχειρίας που πρότεινε η Αίγυπτος από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα και τον θάνατο ενός ισραηλινού πολίτης από λουκέτα της Χαμάς, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έδωσε εντολή να σκληρύνουν οι επιθέσεις του στρατού και της αεροπορίας και οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται ότι χτυπούν πλέον στα τυφλά.  


Είκοσι τρεις Παλαιστίνοι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα, κατά την ένατη ημέρα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, ανεβάζοντας σε 220 τον συνολικό αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των παλαιστινιακών αρχών -  αριθμός μεγαλύτερος από εκείνον κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων το Νοέμβριο του 2012. Από τα θύματα, περισσότερα από 50 υπολογίζεται ότι ήταν αθώα παιδιά, ηλικίας από 3 μηνών και πάνω...

Πηγή: News.gr