Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ο Μώραλης απέναντι στον Σαμαρά


Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, η οποία πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και σχετική επιστολή του νέου δημάρχου. Στο τραπέζι έπεσαν όλα τα θέματα της πόλης, όπως η προοπτικές ανάπτυξης, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση της ναυτιλίας κ.α.


Κύριο θέμα της συζήτησης τους ήταν τα προβλήματα του λιμανιού του Πειραιά, με τον κ. Μώραλη να αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση και να ζητάει ανταποδοτικά.

«Δεν είναι ταυτόσημες οι απόψεις του δήμου Πειραιά με αυτές της κυβέρνησης», είπε ο κ. Μώραλης αναφερόμενος στο θέμα του λιμανιού και τόνισε ότι «η δικιά μας δέσμευση και η θέση μας είναι ότι θα έπρεπε να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας του. Πρέπει από τη λειτουργία του λιμανιού να έχει όφελος η πόλη του Πειραιά. Πρέπει η πόλη να αποκτήσει ένα πόρο, ένα έσοδο, να αποκτήσει κάτι που θα μπορέσει να βελτιώσει τη λειτουργία της» πρόσθεσε.


Για το φλέγον ζήτημα των Δικαστηρίων ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορούν να βρίσκονται εκτός των ορίων της πόλης. Ο κ.Μώραλης χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ εποικοδομητική και τόνισε πως αποφασίστηκε να υπάρχει μια συνεχής πλέον συνεργασία της κυβέρνησης με τον δήμο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πηγή: Κοινωνική