Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα

Οργισμένη αντίδραση από τον πρωθυπουργό στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ευρω-τηλεμαχία


Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό έβαλε με την άμεση αντίδρασή του ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε ευθέως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι απεργάζεται πολιτική ανωμαλία. 

Πρωτόγνωρη επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο κατήγγειλε ως υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας και ως υποκινητή σεναρίων πολιτικών ανωμαλίας εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, χθες από τη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το στίγμα των τόνων που θα επικρατούσαν στην τελική ευθεία για τις κάλπες της Κυριακής και, κυρίως, για αυτές της 25ης Μαΐου.


Στον απόηχο των δημοσκοπήσεων, και κυρίως των σεναρίων που φέρουν τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να διευρύνεται, ο κ. Σαμαράς και οι επιτελείς του αποφάσισαν να κλιμακώσουν τους τόνους έναντι του κ. Αλ. Τσίπρα και, κυρίως, να αυξήσουν την ένταση με την οποία θέτουν και οι ίδιοι το διακύβευμα της κάλπης.
Η χθεσινή ομιλία Σαμαρά συνιστά ένα νέο κεφάλαιο καθώς ο Πρωθυπουργός εισήγαγε νέα στοιχεία στην πολεμική έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και κυριάρχησε στο σύνολο της ομιλίας του.

Ο κ. Σαμαράς, έστειλε τα εξής μηνύματα:

• Σε αντίθεση με όλη την Ευρώπη που εκλέγει ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την ψήφο προκειμένου να ζητήσει την πτώση της κυβέρνησης.

• Αυτό το πράττει κόντρα στο χαρακτήρα των εκλογών αλλά και στον ομαλό, όσο ομαλός είναι τα τελευταία χρόνια, εκλογικό κύκλο.

• Μοναδικός στόχος του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η ικανοποίηση των πολιτικών του στόχων, εις βάρος της εθνικής προσπάθειας και της προσπάθειας για σωτηρία της χώρας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός υπαινίχθηκε πώς ο ίδιος δεν επιθυμούσε την ακραία πόλωση (σ.σ. στοιχείο εν μέρει αληθές καθώς οι υψηλοί τόνοι υπήρχαν στη φαρέτρα Σαμαρά από την αρχή) αλλά ότι εξαναγκάστηκε σε αυτούς μετά την επιλογή της Κουμουνδούρου να στείλει το μήνυμα «ψηφίζουμε και φεύγουν».
Επί της ουσίας, ο κ. Σαμαράς ζήτησε – και θα το πράξει με ιδιαίτερη ένταση και την επόμενη εβδομάδα – από τους πολίτες να λάβουν οι ίδιοι θέση στο διακύβευμα Τσίπρα και να επιλέξουν αν επιθυμούν την πτώση της κυβέρνησης, όπως ζητά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ή τη συνέχιση της σταθερής προσπάθειας για έξοδο από την κρίση. Συνακόλουθα, στο ίδιο επιχείρημα θα οικοδομηθεί εκ νέου και η αιτιολογική βάση (οικονομικές συνέπειες, διεθνείς συνθήκες κ.α.) για την ανάγκη απόρριψης του μηνύματος Τσίπρα προς τους ψηφοφόρους.

ΠΗΓΗ: Matrix 24