Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ο Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε τους υποψηφίους σε Κοκκινιά - Καμίνια


Στο πάρκο / πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή παρουσίασε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος τους υποψηφίους Κοινοτικούς Συμβούλους της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, δηλαδή της Παλιάς Κοκκινιάς και των Καμινίων, του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς».

Ο Β. Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του, στο πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, τόνισε μεταξύ άλλων: 
«Φίλες και φίλοι, θα μπορούσα να πω ακόμη, κι αν αυτό μόνο είχαμε πετύχει ως Δημοτική αρχή, δηλαδή να αποδώσουμε στα παιδιά των Καμινίων και του Πειραιά μόνο το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, ότι αυτή η θητεία είναι πολύ πετυχημένη θητεία. 

Γνωρίζουν οι παλιοί δημοτικοί σύμβουλοι τι αγώνες έχουν γίνει γι αυτό το στόχο. Αγώνες πολλών δεκαετιών. Ευτύχησα ως Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης ,να παραδώσω αυτό το πρώην στρατόπεδο στην τότε δημοτική αρχή Αγραπίδη, κατά πλήρη ιδιοκτησία. 

Θα περίμενα ασφαλώς, όταν ανέλαβα Δήμαρχος, να ανήκει στο Δήμο και να έχει αξιοποιηθεί. Αντί γι αυτό, βρήκα σκαφάτους και ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, να το έχουν «καταλάβει». Άνθρωποι διαφόρων εθνοτήτων όπου καπηλεύονταν τους αδερφούς μας Ποντίους εκ Ρωσίας προερχομένους.

Και κάτι άλλο ακόμα χειρότερο, μια δικαστική απόφαση που έλεγε ότι νομίμως έμεναν εδώ, γιατί είναι άτυπη φιλοξενία!

Με αυτό το αρνητικό κλίμα ξεκινήσαμε. Ξεκινήσαμε το δικαστικό μας αγώνα. Πετύχαμε όπως οι νομικοί γνωρίζουν, τελεσίδικες αποφάσεις σε χρόνο για τα δικαστικά δεδομένα ρεκόρ. Εντός δύο ετών είχαμε πετύχει τελεσίδικη απόρριψη από τον Άρειο Πάγο. Και το πιο δύσκολο κομμάτι των εξώσεων το αντιμετωπίσαμε. 

Καλέσαμε τους φορείς της περιοχής και ενημερώσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος. Το κάναμε με την κοινωνική ευαισθησία που μας χαρακτηρίζει. 

Εδώ στεγάζονται τώρα τα γραφεία της 4ης Δημοτικής Κοινότητας. Διαμορφώνονται χώροι για το δημοτικό ραδιόφωνο, για παιδικούς σταθμούς, για ΚΑΠΗ, για πολιτιστικό κέντρο, για μικρό εκθεσιακό κέντρο. Θα ανακαινίσουμε την εκκλησία και θα την παραχωρήσουμε στην ενορία για να τελούνται γάμοι και βαφτίσια. 

Εδώ θα είναι ένας χώρος στον οποίο θα διαφημίζεται ο Πειραιάς και το Λεκανοπέδιο Αττικής.

Υπάρχει ένα πλήθος έργων. Καθώς ερχόμουν εδώ στην «Αγίου Ελευθερίου», με σταμάτησαν κάτοικοι για να μου πουν ότι εδώ και δεκαετίες διεκδικούσαν τη διάνοιξη της οδού Νάξου και τώρα την πέτυχαν. 
Στην πλατεία «Αιτωλοακαρνανίας», η περιοχή των «Λεγάκηδων» όπως την λένε, διπλασιάζεται. Όταν πήγα εκεί για πρώτη φορά, μια Κυριακή, βρήκα τόσα σκουπίδια και ένοιωσα όχι απλώς τη δυσοσμία, αλλά και τη δυσκολία να τη νικήσουμε. Τώρα, αν πάτε εκεί θα δείτε ότι λάμπει! Και όχι μόνο αυτό αλλά την υπερδιπλασιάζουμε απαλλοτριώνοντας και το διπλανό οικόπεδο κάποιου ιδιώτη, όπου γίνεται ένα ακόμη υπέροχο πάρκο σε μια υποβαθμισμένη περιοχή. 
Οι «Μύλοι του Μοίρα» καμία πάλη, κανένας αγώνας! Άκουγα από τότε που πολιτεύθηκα για πρώτη φορά, ότι θα κατεδαφιστούν, θα αναπλαστούν θα… θα… θα… 
Τώρα κατεδαφίζονται. Εμείς τους κατεδαφίζουμε και δημιουργείται ένα υπέροχο καινούργιο πάρκο και άλλη μια υπέροχη παιδική χαρά. Δίπλα είναι ένα όμορο οικόπεδο του Υπουργείου Υγείας που και αυτό γίνεται πάρκο.

Στο Πάρκο Γεννηματά δοκιμάσαμε τη συνεργασία με τον ιδιώτη και έτσι ο Δήμος : πρώτον δεν ξοδεύει για τη συντήρηση, δεύτερον εισπράττει χρήματα και τρίτον απέκτησε επισκεψιμότητα όχι μόνο από τους Καμινιώτες, από όλους τους Πειραιώτες και από πολίτες εκτός Πειραιά.
Στην Κοκκινιά, δίπλα στο ειδικό σχολείο, υπήρχε ένας βάλτος. Θα γινόταν απαλλοτρίωση, θα θα θα … 
Πήγαμε, το μπαζώσαμε και τώρα είναι ένα υπέροχο πάρκο και παιδική χαρά. 
Το ειδικό σχολείο όταν κατασκευάστηκε με πολλές φιέστες, εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό που ήταν Βουλευτής Πειραιά. Θα είχε λέει και πισίνα. 
Σαν δεν ντρέπονται. Έκαναν μια πισίνα, μόνο για τον εργολάβο, που δεν λειτούργησε ποτέ για τα παιδιά. Όταν πήγα, δεσμεύτηκα όμως, έδωσα εντολή στις υπηρεσίες : να φτιάξετε τέτοια μελέτη που να κόψουμε από οπουδήποτε αλλού για να γίνει πισίνα γι αυτά τα παιδιά. Γιατί για τα «ειδικά» παιδιά, οι γονείς τους είναι δύο φορές γονείς και οι δάσκαλοί τους δύο φορές δάσκαλοι. Έτσι, από φέτος θα έχουν και την πισίνα τους, όχι μόνο για να ψυχαγωγούνται αλλά κυρίως για να εκπαιδεύονται. Για να μπορούν πράγματι να είναι ισότιμοι και ισοδύναμοι πολίτες με τα άλλα παιδιά.

Με ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευάζονται όλες οι παιδικές χαρές και το Πολιτιστικό Κέντρο «Κ. Κωσταράκος». Ασφαλώς κάναμε και μια ήπια βελτίωση στην πλατεία «Δωδεκανήσου και Αγίου Ελευθερίου» για να αποκαταστήσουμε και το χρέος τιμής προς τον μεγάλο εκλιπόντα γιατρό Νίκο Λεγάκη, ο οποίος είχε ηγηθεί αυτών των αγώνων και για την απόδοση του Στρατοπέδου Παπαδογιώργη. Γι΄ αυτό το λόγο, επέμενα να παρουσιάσουμε εδώ τους Κοινοτικούς Συμβούλους, ως ένα άλλο μνημόσυνο τιμής στο Νίκο Λεγάκη.
Πολλά έργα, πάρα πολλά έργα, τόσα έργα που δεν τα ονειρεύτηκε ούτε ο πιο αισιόδοξος πολίτης, την ώρα που ψήφιζε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.
Νικήσαμε την ηττοπάθεια. Τώρα ο Πειραιώτης δεν είναι ηττοπαθής, διεκδικεί και έχει. 
Και έτσι εμφανίζονται και νεοσύστατοι συνδυασμοί που υπόσχονται ακόμα και ποτάμια, ακόμα και σχολεία. Και τι δεν υπόσχονται. Διάβασα ότι θα εγκαταστήσουν στη Ρετσίνα 100 επιχειρήσεις. Δεν ανήκει στο Δήμο. Το πώς θα τις εγκαταστήσουν δεν ξέρω. 
Αντί να ντρέπονται που είχαν αφήσει έτσι το Στρατόπεδο Παπαδογιώργη που τους είχα δώσει, γιατί αυτός ο συνδυασμός είναι οι τρεις τελευταίες δημοτικές θητείες σε ένα πακέτο. Αυτοί που ηγήθηκαν της καθαριότητας επί Φασούλα και λοιποί επί Αγραπίδη. Να είναι καλά. Και είναι κι άλλοι, πολιτικό προσωπικό πέριξ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Εμείς έχουμε τη μεγαλύτερη δύναμη μαζί μας : τον Πειραϊκό λαό. 
Γι΄ αυτό και κάθε φορά που θα παίρνουν μια δημοσκόπηση θα εκνευρίζονται. Να τους παρακαλέσω από αγάπη, να εκνευρίζονται λιγότερο, γιατί το βράδυ των δημοτικών εκλογών, στις 18 Μαΐου, θα εκνευριστούν πολύ περισσότερο, γιατί ο Πειραϊκός λαός θα μας έχει εκλέξει από την πρώτη Κυριακή και αυτοί μάλλον δεν θα είναι ούτε δεύτερος συνδυασμός. 
Δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι δεύτερος, τρίτος ή τέταρτος. Μας ενδιαφέρει να μην διαρρήξουμε την ενότητα που πετύχαμε.

Δουλέψαμε σκληρά. Έχουμε μια πολύ μεγάλη συμμαχία της Δημοτικής Αρχής, των Εργαζομένων και των Δημοτών. Αυτή των δημοτών μεγαλώνει συνεχώς. 
Να κλείσω την εισαγωγή μου σε αυτήν την περιοχή που τόσο αγαπάμε, την αυθεντική περιοχή, λέγοντας ότι για μας θα είναι και στην νέα πενταετία, ισχυρή δέσμευσή μας η κοινωνική πολιτική. 
Κανείς συνάνθρωπός μας άστεγος, κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς ζεστό, αξιοπρεπές, πλήρες και επαρκές φαγητό, κανείς χωρίς γιατρό και φάρμακα, κανένα παιδάκι χωρίς εμβόλια και ενισχυτική διδασκαλία. Αυτό υπόσχονται τώρα ή περίπου αυτά. Είναι επειδή δεν ζουν στον Πειραιά. Δεν ξέρουν ότι αυτά εμείς τα παρέχουμε. Πως τα παρέχουμε όμως; Με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια του φτωχού, χωρίς φιέστες, χωρίς φωτογραφίες και κάμερες. Όπως παρέχουμε και προληπτική ιατρική για όλες τις γυναίκες, για τα παιδιά, για τους μεγαλύτερους. 
Την Κυριακή που μας έρχεται θα έχουμε μια μεγάλη συγκέντρωση με τους υγειονομικούς. Γιατί χάρη των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών έχουμε και γιατρούς και φάρμακα και εμβόλια και δωρεάν εκπαιδευτική - ενισχυτική διδασκαλία.

Έχουμε ένα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο, από τον καλό κορμό της συνθέσεως μας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές μέχρι το άνοιγμά μας στην κοινωνία. Πολύ καλό ψηφοδέλτιο, είμαι πολύ υπερήφανος και ζητώ συγγνώμη από αυτούς που δεν μπορούσαμε να τους συμπεριλάβουμε γιατί ξεπερνούσαμε τον αριθμό. Αγωνίζονται δίπλα μας και είναι ισότιμοι με αυτούς που συμμετέχουν. 
Για μένα που έχω την τιμή να ηγούμαι αυτού του συνδυασμού, θέλω να το πω καθαρά: Το κόμμα μου είναι ο Πειραιάς.

Σε ό, τι αφορά το κόμμα από το οποίο προέρχομαι, δεν έχω την ανάγκη κανενός μεσάζοντος στη σχέση μου με την εκλογική κοινωνική βάση. Είναι ισχυρή, είναι ατσάλινη όσο κανενός άλλου πολιτικού. Οι άλλοι πολιτικοί άντε να ελέγχουν τους υπαλλήλους των γραφείων τους. Εμείς έχουμε άρρηκτη σχέση. Αλλά δεν είναι μόνο η εκλογική βάση της Ν.Δ., της μεγάλης Ν.Δ. Είναι και το ΛΑΟΣ, είναι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, πολιτευτές οι οποίοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό μας, ΔΗΜΑΡ, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από την Αριστερά κ.α Έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας. Δεν επιστρέφουμε στην κεντρική πολιτική. Όσες πιέσεις και αν μας ασκηθούν, έχουμε την πίεση της καρδιάς, έχουμε την πίεση της συνείδησης.
Σχεδόν στο σύνολό του, το παλιό πατριωτικό και κοινωνικό ΠΑΣΟΚ, η βάση του είναι μαζί μας. Το 40% αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012, δηλώνει ότι σκέφτεται να ψηφίσει το Βασίλη Μιχαλολιάκο: «Μας Ενώνει ο Πειραιάς».»


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
  • ΑΝΔΡΕΟΥ ΜΑΡΚΕΛΑ Επιχειρηματίας
  • ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ Επιχειρηματίας / Πρόεδρος Κοινότητας
  • ΔΕΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Υπάλληλος ΟΛΠ
  • ΔΗΛΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Οικιακά
  • ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Συνταξιούχος / Διαμερισματικός Σύμβουλος
  • ΜΩΡΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ιδιωτικός Υπάλληλος
  • ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Συνταξιούχος
  • ΝΙΚΗ ΛΟΗ Φοιτήτρια Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών
  • ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ Διαμερισματική Σύμβουλος / Ιδιωτική Υπάλληλος
  • ΣΑΒΒΑ ΕΥΓΕΝΙΑ Ιδιωτική Υπάλληλος
  • ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Συνταξιούχος / Διαμερισματικός Σύμβουλος
  • ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Υπάλληλος ΕΛΤΑ (ΑΚΗΣ) Εκπαιδευτής Οδηγών