Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Πυρά Μώραλη σε Μιχαλολιάκο και αισιοδοξία για νίκη

Ευθύνες στη σημερινή διοίκηση του Δήμου Πειραιά για την εικόνα της πόλης και τη διοικητική αποδυνάμωση του μεγάλου Λιμανιού επέρριψε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης.



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Extra 3 ο Γιάννης Μώραλης κατηγόρησε τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο ότι παρουσιάζει ως επιτυχία τα αυτονόητα και σημείωσε ότι υπάρχουν ακόμα γειτονιές εγκαταλελειμμένες.

Παράλληλα κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει τη μεταφορά των δικαστηρίων σε άλλη πόλη. Υπογράμμισε ότι το Λιμάνι πρέπει να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα του επισημαίνοντας:

«Εμείς δεν λέμε να μην μπουν ιδιώτες με παραχωρήσεις και δεν αναφέρομαι σε έναν, αλλά πολλούς, αλλά το Λιμάνι πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του γιατί είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη της πόλης». Σημείωσε, επίσης, ότι ο ίδιος εάν εκλεγεί δεν θα είναι ένας προσωποκεντρικός δήμαρχος, αλλά «ίσος μεταξύ ίσων», αφήνοντας αιχμές για τη διοίκηση του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Επεσήμανε, τέλος, πως οι μετρήσεις κοινής γνώμης που έχει στη διάθεσή του δείχνουν ότι κλείνει η ψαλίδα μεταξύ της παράταξής του και του συνδυασμού του Βασίλη Μιχαλολιάκου, παρά το γεγονός ότι ο συνδυασμός «Πειραιάς - Νικητής», του οποίου ηγείται, έχει εμφανιστεί τις τελευταίες 20 ημέρες. 

«'Εχουμε παράσταση νίκης, ενώ είμαστε ένας συνδυασμός που έχει ανακοινωθεί μόλις 20 ημέρες. Η διαφορά με τον κ. Μιχαλολιάκο ήταν μεγαλύτερη και κλείνει διαρκώς. Νομίζω ότι με τα νούμερα τα οποία βλέπω δείχνουν ότι θα έχουμε δεύτερο γύρο», δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης.

Πηγή: Έθνος