Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Νέοι γρίφοι στην κόντρα Μιχαλολιάκου – Μώραλη

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Κορυφώνονται οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο τελικών διεκδικητών για τον δήμο Πειραιά, του Γιάννη Μώραλη και του Βασίλη Μιχαλολιάκου, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών, την Κυριακή 25 Μαΐου.
Πόλωση με διαστάσεις προσωπικού χαρακτήρα
ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο και Μώραλη.
Ωστόσο στο παρασκήνιο καταγράφηκαν σήμερα γεγονότα που χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής:

1) Με συνέντευξη στο «Βήμα FM» ο κ. Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι ψηφοφόροι της «Χρυσής Αυγής» πήραν γραμμή να στηρίξουν τον κ. Μώραλη.

2) Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια ο πρώην δήμαρχος κ. Στέλιος Λογοθέτης απάντησε σε αιτιάσεις ότι βρέθηκε στο προεκλογικό περίπτερο του κ. Μώραλη με δημόσια δήλωση.

3) Επιμένει ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του ο καθηγητής κ. Κ. Ζουράρις με εξώδικο προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιώς εξακολουθεί να εγκαλεί τον υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τη στήριξη που παρέχει στον αντίπαλό του. «Ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι υπουργός και την ευθύνη για τη διαχείριση των υπουργών την έχει ο πρωθυπουργός, όπως ο δήμαρχος έχει των αντιδημάρχων. Δεν έχει καμία δυνατότητα ούτε να αφαιρέσει ούτε να προσθέσει σε μένα και ευτυχώς για την πειραϊκή κοινωνία που φαίνεται αν πειθαρχούν κάποιοι στην πολιτική ή σε επιχειρηματικά συμφέροντα» σημείωσε σε συνέντευξή του προς το «Βήμα FM».

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος κατήγγειλε από τον «Σκάι» ότι η Χρυσή Αυγή είχε ως κεντρική γραμμή για τα μέλη της να ψηφίσουν υπέρ του συνδυασμού του Γ. Μώραλη. «Είναι γνωστό από τις δημοσκοπήσεις ότι το ποσοστό της Χ.Α. είναι ενιαίο και υψηλό στο λεκανοπέδιο. Πώς έγινε στην Αθηνά να παίρνει 16% και στον Πειραιά 5%;» υπογράμμισε.

Όπως θα διαβάσετε σε άλλη ανάρτηση, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» και νυν δήμαρχος της πόλης συναντήθηκε το πρωί με εργαζόμενους στο λιμάνι.

Διάψευση Λογοθέτη για Μώραλη

Με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης διαψεύδει ότι ήταν παρών στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων το βράδυ της Κυριακής. 

Αίσθηση προκαλεί αυτή η ενέργεια του κ. Λογοθέτη, η οποία γίνεται ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας από δημόσιες δηλώσεις και κινήσεις, ακόμα κι όταν διατυπώνονταν κατηγορίες για τη διαχείριση και τις επιλογές του στον δήμο Πειραιώς. 

Απειλές καταγγέλει ο Ζουράρις

Την ίδια στιγμή απειλές κατά της ζωής του καταγγέλλει με εξώδικό του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Κ. Ζουράρις μετά την εμφάνισή του σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star, όπου έκανε λόγο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τους στημένους αγώνες και τον ρόλο του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι κινήσεις Μώραλη & Δρίτσα

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Αγορά του Άγιου Νείλου στο Χατζηκυριάκειο.

Το μεσημέρι ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θεόδωρο Δρίτσα, που αναδείχθηκε τρίτη δύναμη, σε ανακοίνωσή του ενόψει του β’ γύρου, τονίζει ότι «καμιά από τις δύο αδιέξοδες, επικίνδυνες και καταστροφικές πολιτικές επιλογές δεν μπορεί να στηρίξει».

Το διακύβευμα

Αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί πάντως η αποχή στον πρώτο γύρο, καθώς το 46% των εγγεγραμμένων, δεν προσήλθε στην κάλπη. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, από τους 157.687 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 85.300, ποσοστό 54,09%.

Ο Γιάννης Μώραλης, που αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου, εξασφάλισε ποσοστό 33,28% και 27.449 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πήρε ποσοστό 31,33% και 25.844 ψήφους (ο συνδυασμός «Λιμάνι της Αγωνίας» με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα, εξασφάλισε ποσοστό 17,08% και 14.090 ψήφους).

Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: