Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αποτελέσματα για Πειραιά, Νίκαια, Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα


ΕΚΛΟΓΕΣ 2014: Αναλυτικά αποτελέσματα και τάσεις για τον α' γύρο των δημοτικών εκλογών σε Πειραιά, Νίκαια, Ρέντη, Δραπετσώνα, Πέραμα, Σαλαμίνα.

Δεύτερος γύρος για γερά νεύρα αναμένεται να είναι η εκλογική αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής για τους δήμους Πειραιώς, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος. Περίεργο χαρακτηρίζεται το τοπίο και στη Σαλαμίνα ενώ ο δήμος Νικαίας - Ρέντη έδωσε και πάλι ισχυρή εντολή στον κ. Γ. Ιωακειμίδη για την επόμενη πενταετία. 

Από την άλλη πλευρά, οι μονομάχοι Μιχαλολιάκος - Μώραλης, Τζανής - Βρεττάκος, Λαγουδάκος - Λαγουδάκης αναμένεται να εντείνουν την πόλωση στο επάκρο προκειμένου να επικρατήσουν αλλά και να εξασφαλίσουν στήριξη από συνυποψηφίους τους, αναλόγως με τις μετεκλογικές νέες ισορροπίες και τους συμβιβασμούς που θα διαμορφωθούν. 

Πολύ ρευστά είναι πάντως τα πράγματα στη Σαλαμίνα αφού ο κ. Γ. Τσαβαρής ετοιμαζόταν για περίπατο από τον πρώτο γύρο και τελικά έζησε μια βραδυά θρίλερ που του στέρησε τη νίκη για επτά μονάδες.

Στο δήμο Πειραιώς, νικητής του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών στο δήμο Πειραιώς αναδείχθηκε ο κ. Γιάννης Μώραλης με διαφορά 2%  και ποσοστό 33,28 %. 

Ακολουθεί ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος με ποσοστό 31,33 %.



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η εκλογική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους δημάρχους θα έχει χαρακτήρα πολιτικής επικράτησης και επιβίωσης, την ερχόμενη Κυριακή.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξει ο κ. Θοδωρής Δρίτσας.




Στο δήμο Νικαίας - Αγίου Ιωάννου Ρέντη, άνετη ήταν η επικράτηση και επανεκλογή του κ. Γιώργου Ιωακειμίδη με 62,25% ήδη από τον πρώτο γύρο. Γκρίνιες προκαλεί το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης, αφού ο κ. Στέλιος Μπενετάτος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 12,95%. 


Στο δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας, πρώτος ήρθε -και παρά τον πόλεμο που έχει δεχθεί εμφανώς και υπογείως- ο δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής με ποσοστό 18,78% και διαφορά 189 ψήφων από τον δεύτερο, τον κ. Χρήστο Βρεττάκο που συγκέντρωσε 18,31%.
Τρίτος κατετάγη ο κ. Φώτης Μελάς από τον οποίο εξαρτάται πού θα κριθεί ο δεύτερος γύρος ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι κινήσεις του πέμπτου, του κ. Χρήστου Σαλαλέ, ο οποίος ψηφίστηκε από 5.509 πολίτες και πήρε ποσοστό 13,48%. Λέγεται στη Δραπετσώνα ότι για τον κ. Σαλαλέ έγινε μεγάλη προσπάθεια από συλλόγους και φίλους οπαδών συγκεκριμένης ομάδας.

Εδώ θα δείτε τα αποτελέσματα του α' γύρου για τον δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Στο δήμο Περάματος, ο κ. Γιάννης Λαγουδάκος επέτυχε εύθραυστη πρωτιά 500 ψήφων που εξαργυρώνεται σε ποσοστό 27,29% επί των ψηφισάντων ενώ ο κ. Γιάννης Λαγουδάκης ακολουθεί με 22,29%. Οι πέντε συνυποψήφιοί τους αναμένεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι να πιθανό να προκαλέσει ανατροπές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τοπικών παραγόντων. 

Εδώ τα αποτελέσματα του α' γύρου για τον δήμο Περάματος.

Στο δήμο Σαλαμίνος, επιχειρούν να αναλύσουν το μήνυμα του εκλογικού σώματος. Ο σημερινός δήμαρχος κ. Γιάννης Τσαβαρής ήρθε πρώτος στον πρώτο γύρο των δημοτικών με ποσοστό 43,05%. Βεβαίως, η δεύτερη κ. Ι. Νάννου - Παπαθανασίου δεν κατάφερε να πιάσει τα αναμενόμενα ποσοστά αλλά λέγεται πως στέρησε από τον κ. Τσαβαρή την επικράτηση από τον πρώτο γύρο. 
Παλιοί και έμπειροι δημοσιογράφοι της Σαλαμίνας μιλούν για ένα περίεργο σκάκι που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο και την κ. Νάννου - Παπαθανασίου. Οι κ.κ. Σπύρος Σοφράς, Δέσποινα Καρούση και Γιάννης Βλάχος δεν έχουν ρόλο "στρατιώτη" σ' αυτήν την παρτίδα επικράτησης αλλά παίζουν το ρόλο του "πύργου" ή του "στρατηγού" αναλόγως με τα ανταλλάγματα της επόμενης ημέρας. Δεν είναι τυχαίο πως δεν σκέφτονται πολύ ποιο στρατόπεδο θα επιλέξουν αλλά σε ποιο θα καταλήξουν!



Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: