Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ειρωνείες Μιχαλολιάκου, απαντήσεις Μώραλη, καταγγελίες Δρίτσα

Αγραπίδη, Ανδριανόπουλο και Αρβανιτόπουλο κατηγόρησε ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιώς για παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία και σύμπλευση με συμφέροντα 


Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε η δήλωση του δημάρχου Πειραιά που επισήμανε πως «κάποιοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν», επιφυλάσσοντας ειρωνικές ευχαριστίες για τους Α. Ανδριανόπουλο, Χρ. Αγραπίδη και Κ. Αρβανιτόπουλο «για τη στάση που έδειξαν ότι δεν είναι με τον λαό αλλά με τα συμφέροντα». Καταγγελίες έκανε και ο κ. Θοδωρής Δρίτσας επικεφαλής της παράταξης «Λιμάνι της Αγωνίας».

Ο κ. Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε επίσης ότι θα καταστήσει την κυβέρνηση υπεύθυνη για την ήρεμη διεξαγωγή των εκλογών την εβδομάδα που ξεκινά. Ακολούθησε η δήλωση του Γιάννη Μώραλη που, αν και εμπεριείχε «καρφιά», κινήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα. 

«Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα ταράζοντας τα νερά στο μεγάλο λιμάνι του Πειραιά. Ο Πειραιάς γυρίζει την πλάτη του στο χθες. Επτά στους 10 δημότες αποδοκίμασαν τον απερχόμενο δήμαρχο και το δήθεν έργο που επιχείρησε να προβάλει τις τελευταίες σαράντα ημέρες. Σήμερα οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες ψήφισαν προοπτική, ψήφισαν ανάπτυξη, ψήφισαν ενδιαφέρον για τον δημότη, ψήφισαν θέσεις εργασίας και σε αυτούς αφιερώνουμε το σημερινό αποτέλεσμα», δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς Νικητής».

Παρόντες στο εκλογικό περίπτερο ήταν ο Β. Μαρινάκης, ο Π. Κόκκαλης καθώς και πολλοί ακόμη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού.

Στη δική του δήλωση για την εξέλιξη της καταμέτρησης, ο Β. Μιχαλολιάκος δήλωσε: «Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο, από την απόλυτη βία και τον εκφοβισμό μέχρι τον πιο χυδαίο εκμαυλισμό, από τη διανομή τροφίμων με ψηφοδέλτια και εικοσάρικα μέχρι την παρουσία των γνωστών εύσωμων έξω από κάθε εκλογικό τμήμα, μέχρι την ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας... ο πειραϊκός λαός αντιστάθηκε, η αξιοπρέπεια κέρδισε. Επτά στους 10 Πειραιώτες είπαν «όχι» σε αυτήν την εισβολή», δήλωσε ο δήμαρχος καταγγέλλοντας δημόσια την παράταξη Γ. Μώραλη.

Η τοποθέτηση του δημάρχου προκάλεσε την τηλεοπτική παρέμβαση του Γιάννη Μώραλη, ο οποίος χαρακτήρισε «μυθεύματα» τις καταγγελίες, κάλεσε τον Β. Μιχαλολιάκο να προσκομίσει αποδείξεις και τόνισε ότι «θα πρέπει να σεβαστεί την επιλογή των πολιτών».

Κάλεσμα

Την ίδια στιγμή και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι έκαναν άνοιγμα για όσους δεν τους ψήφισαν στον πρώτο γύρο. «Θέλω να απευθυνθώ ασφαλώς στους πολίτες που ψήφισαν τους άλλους συνδυασμούς, με γνωρίζουν και τους γνωρίζω, τους αριστερούς πολίτες. Γνωρίζουν και την κοινωνική μου προέλευση και την κοινωνική μου ευαισθησία. Να υπερβούν απαγορευτικά κριτήρια, αν θέλετε, του παρελθόντος γιατί μας ενώνει το σήμερα και το αύριο», είπε ο Β. Μιχαλολιάκος που δήλωσε αισιόδοξος.

«Στον "Πειραιά Νικητή" υπάρχει συστράτευση πολιτών και συμπαράσταση και αλληλεγγύη για τους πολίτες. Θέλω σήμερα να απευθύνω ένα μήνυμα στους πολίτες που δεν μας ψήφισαν την πρώτη Κυριακή: να τους καλέσω να έρθουν μαζί μας ώστε με σεβασμό και αξιοπρέπεια να δώσουμε αγώνα μίας ακόμη εβδομάδας ώστε να δημιουργήσουμε τον «Πειραιά Νικητή», τόνισε ο Γ. Μώραλης.

Τι θα κάνει ο Δρίτσας

Από την πλευρά του ο Θ. Δρίτσας δεν «έδειξε» κανέναν για το δεύτερο γύρο, επιμένοντας πως τα «οργανωμένα συμφέροντα αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά στην πόλη ισχυρά. Και μάλιστα με δύο εκδοχές».
Αναλυτικά επισημαίνει ο κ. Δρίτσας:
«Δώσαμε ένα τίμιο αγώνα για την πόλη μας, παλέψαμε για να αλλάξει ο Πειραιάς. Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών του Πειραιά, μας τίμησε, ενέκρινε το πρόγραμμα μας και το μήνυμά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά, και τους υποσχόμαστε ότι αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε αποτελούν διαρκή οδηγό για μας. Οργανωμένα συμφέροντα αποδείχτηκαν για μια ακόμη φορά στην πόλη ισχυρά. Και μάλιστα με δυο εκδοχές.
Το προηγούμενο διάστημα εξηγήσαμε με κάθε δυνατό τρόπο τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει για την πόλη και τους κατοίκους της μια επόμενη δημοτική αρχή είτε υπό τον κ. Μιχαλολιάκο είτε υπό τον κ. Μώραλη.
Σε αυτό επιμένουμε. Οφείλουμε επίσης να εκφράσουμε την ανησυχία μας γιατί σε αυτές τις εκλογές ο Πειραιάς έζησε στιγμές ντροπής για τη δημοκρατία, και τον πολιτισμό μας. Καταγράφτηκαν γεγονότα που θέτουν θέμα νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τον Πειραιά, την περιφέρεια, την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός και οι πολίτες του Πειραιά, δικαιούνται ένα άλλο μέλλον. Θα το διεκδικήσουμε μαζί τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: