Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Δρίτσας: «Μην ξαναζήσει ο Πειραιάς όσα έγιναν στον α' γύρο»

Ενημέρωση για την πορεία της διερεύνησης των καταγγελιών
Mε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά κ. Νικόλαο Ποιμενίδη συναντήθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» κ. Θοδωρής Δρίτσας, συνοδευόμενος από τη δικηγόρο και υποψήφια δημοτική σύμβουλο κυρία Μαρία Σταθάκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού με τίτλο «αυτή την Κυριακή να μην ξαναζήσει ο Πειραιάς όσα έζησε την προηγούμενη» σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν «αναφορικά με την πορεία διερεύνησης των καταγγελιών για σειρά παραβιάσεων της νομοθεσίας, κατά την εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής στο Δήμο Πειραιά».

Σε δηλώσεις του ο κ. Δρίτσας σημειώνει πως «εκθέσαμε ενδεικτικά στον κ. προϊστάμενο μέρος των καταγγελιών πολιτών των οποίων γίναμε αποδέκτες καθόλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και του δήλωσα ότι εφόσον κινηθεί προανακριτική διαδικασία είμαι πρόθυμος να καταθέσω».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Αν και εμείς δεν συμμετέχουμε στο β' γύρο, ζητήσαμε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε στην επαναληπτική εκλογή της 25ης Μαΐου 2014 να μην ξαναζήσει ο Πειραιάς όσα έζησε την πρώτη Κυριακή. Να μην επιτραπεί σε κανέναν έξω από ή και μέσα στα εκλογικά τμήματα να επιχειρήσει με οποιοδήποτε τρόπο τον επηρεασμό της ελεύθερης βούλησης των ψηφοφόρων. Ζητήσαμε να τηρηθεί κατά γράμμα η εκλογική νομοθεσία η οποία παραβιάστηκε στις εκλογές της 18ης Μαΐου και να ενημερωθούν σχετικά όλοι οι υπεύθυνοι εκπρόσωποι του Κράτους μέσα και έξω από τα εκλογικά τμήματα».

Ο κ. Δρίτσας επεσήμανε πως στον Πειραιά αξίζουν εκλογές πολιτισμένες, εκλογές ελεύθερες και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να επιχειρεί να εκβιάσει ή να χειραγωγήσει τη βούληση των πολιτών ή να επιχειρεί να τρομοκρατήσει όσους δε συμφωνούν μαζί του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επιπροσθέτως ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιά «μας ενημέρωσε ότι οι καταγγελίες έχουν διαβιβαστεί στην Αστυνομική Διεύθυνση και ερευνώνται και μας διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά της Εισαγγελίας Πειραιά θα αναληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε την Κυριακή 25 Μαΐου η εκλογική διαδικασία να ολοκληρωθεί με άψογο τρόπο και με την τήρηση των κανόνων της εκλογικής νομοθεσίας».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας» τόνισε πως παρέμβαση για το ίδιο θέμα θα κάνει και προς τον προϊστάμενο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: