Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ο Μώραλης, η Φώφη, ο εκνευρισμός και το "καπέλωμα" Αγραπίδη



ΠΛΟΥΣΙΟ παρασκήνιο από ένα δείπνο
που εξελίχθηκε σε μεταμεσονύκτιο πηγαδάκι...

 

Με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά έφαγε το βράδυ της Δευτέρας ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε γνωστό εστιατόριο στον Προφήτη Ηλία. 


Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φήμες που αναφέρουν ότι μετά την «τυχαία συνάντηση» του Βαγγέλη Μαρινάκη με τη Ρένα Δούρου στην ψαροταβέρνα «Γιάννης» αργά τη νύχτα της Παρασκευής, δοκιμάζονται οι σχέσεις των δύο ανδρών λίγο πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Σε αυτό έχει το ρόλο του και ο «βετεράνος» (της μισοσκότεινης καμαρίλας) κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν «επισήμως», ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά συνοδευόταν από την σύζυγό του Βάλια και η Φώφη Γεννηματά από τον σύζυγό της Ανδρέα Τσούνη. Το δείπνο έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η Φώφη Γεννηματά ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Γιάννη Μώραλη ενόψει της μάχη για την κάλπη στις 18 Μαΐου, εκφράζοντας τη στήριξή της υποψήφιο δήμαρχο και στον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Ποιοι άλλοι ήταν εκεί

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, αλλά και ιστορικά στελέχη από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά μεταξύ των οποίων, ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, οι πρώην Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Διαμαντίδης, Δημήτρης Λιντζέρης, Γρηγόρης Νιώτης, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Νίτσα Βλασσοπούλου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Δημήτρης Παρασκευόπουλος και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο μεγάλο λιμάνι.

Ενώ στην αρχή θα στήριζε τον Μώραλη, τώρα ο κ. Φασούλας
φέρεται
να τηρεί "αποστάσεις ασφαλείας".
Ο Φασούλας και το παρασκήνιο

Μεγάλος απών του δείπνου θεωρήθηκε ο πρώην δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος είχε προσκληθεί αλλά δεν προσήλθε επειδή είχε χθες τα γενέθλιά του όπως σχολιάστηκε στο τραπέζι. 

Μετά την αποχώρηση της κ. Γεννηματά και του κ. Μώραλη πάντως, κάποιοι από την παρέα που έμειναν ως το τέλος της βραδιάς συμφώνησαν σε μια διαπίστωση: ενώ θα έπρεπε να υπάρχει πανηγυρικό κλίμα στην παράταξη, οι σχέσεις μεταξύ Μαρινάκη και Μώραλη φαίνονται τεταμένες.

Στα πηγαδάκια λένε ότι η συνάντηση που σημειώθηκε μεταξύ των κ.κ. Μαρινάκη – Δούρου, αλλά και οι λόγοι για τους οποίους κατήγγειλε δημοσίως ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας την εμπλοκή του υπουργού Παιδείας κ. Κων. Αρβανιτόπουλου με την παράταξη έχουν εκνευρίσει τον κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος αναζητεί πολιτική στήριξη από φορείς όπως το ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται να προσεγγίσει ακόμα και τον κ. Ιωσήφ Βουράκη, ακόμα και για τον β’ γύρο.

Αντιθέτως, φέρεται να έχει εκνευριστεί για τις πρωτοβουλίες που παίρνει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός του κ. Μαρινάκης (με τη μυστική συνάντηση στην ψαροταβέρνα με την κ. Δούρου λίγες ώρες μετά το "μπουγάδιασμα" από τον κ. Αλέξη Τσίπρα) αλλά και ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Αγραπίδης.  

Λέγεται ότι ο κ. Αγραπίδης φέρεται να έχει άποψη για το πρόσωπο που θα καλύψει τη θέση του γενικού γραμματέα αν ο κ. Μώραλης γίνει δήμαρχος και δείχνει πρόθυμος να του δείξει πώς θα ασκεί τα δημαρχιακά καθήκοντά του, ως… «βετεράνος».

Το σίγουρο είναι ότι κάτι τρέχει και δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά.