Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Κατάληψη στο δημαρχείο, χοιροστάσιο ο Πειραιάς…

Του Βελισσάριου Δραγάτση

Αποκλεισμένο βρίσκεται από τις 6 το πρωί το δημαρχείο Πειραιώς. Υπάλληλοι της καθαριότητας έστησαν «μπλόκο» στην είσοδο, μόλις τελείωσαν τη νυχτερινή εργασία τους και δεν επιτρέπουν να μπει κανείς στο κτήριο.

Θα μπορούσε να είναι πλάνο από την ταινία "Τα κουρέλια
τραγουδάνε ακόμα" του Νικολαΐδη, αλλά δυστυχώς
είναι "ειδυλλιακό" τοπίο του Πειραιά, δύο μήνες πριν
από τις δημοτικές εκλογές.

Η είδηση:

Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα ισχυρίζονται ότι τους οφείλονται δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών από νυχτερινά και Σαββατοκύριακα.

Την ίδια ώρα καταγγέλλουν απαξίωση της εργασίας τους καθώς εργάζονται μόνο με δεκαπέντε απορριμματοφόρα.

Τα υπόλοιπα είκοσι, όπως  υποστηρίζουν, παραμένουν παροπλισμένα διότι χρειάζονται επισκευές για τις οποίες δεν δίνονται χρήματα.

Αθέατη πλευρά:

Η δημοτική αρχή Φασούλα είχε πληροφορηθεί από τις αρχές του 2007 για καταγγελίες περί συντεχνιακών αντιλήψεων και συμπεριφορών μέσα στο αμαξοστάσιο της Καθαριότητας στην οδό Ρετσίνα.

Υπήρξαν καταγγελίες και αναζητήθηκαν στοιχεία για μια σειρά υποθέσεων που θα έπρεπε να έχουν καταλήξει σε υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της απόλυσης των εμπλεκομένων. Κάποιες άλλες υποθέσεις έχριζαν εισαγγελικής παρέμβασης αφού υπήρξαν καταγγελίες φοβισμένων εργαζομένων για απίστευτες ιστορίες που αφορούσαν στη διαχείριση των καυσίμων και των ανταλλακτικών για τα απορριμματοφόρα. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, δεν έγινε απολύτως τίποτε επ’ αυτών.

Αντιθέτως, η παθητικότητα και η οκνηρία ορισμένων στελεχών της δημοτικής αρχής σε συνδυασμό τόσο με το στερεότυπο να μην τιμωρείται κανείς στο Δήμο Πειραιώς, όσο και το τραγικό έλλειμμα επικοινωνίας μετά το φθινόπωρο του 2009 έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Το σχόλιο:

Πολιτικό έργο δεν μπορεί να προβάλλει κανείς αν δεν μπει ο ίδιος δυναμικά στο παιγνίδι της διαχείρισης ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα της πόλης και των δημοτών. Η Διεύθυνση Καθαριότητας ήταν, είναι και θα παραμείνει το μεγαλύτερο καρκίνωμα για τον Πειραιά, όπως και η Διεύθυνση Πρασίνου.

Αν δεν υποστούν ισχυρό σοκ από τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει, τότε η κατάσταση θα διολισθαίνει εις βάρος του επομένου δημάρχου, ο οποίος φορτώνεται τις αμαρτίες των πρηγουμένων και την ανεπάρκεια ορισμένων εκλεκτών του αντιδημάρχων. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πειραιάς έμεινε με σκουπίδια από τις 10 Δεκέμβρη 2009 έως την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2010, ενώ σε όλες τις απεργίες ήταν ο τελευταίος δήμος της Αττικής που καθάρισε.

Επίσης, τον Αύγουστο, από τις 6 έως τις 15 Αυγούστου δεν γίνονταν αποκομιδές στερεών αποβλήτων και αντικειμένων ενώ τα πληρώματα των απορριμματοφόρων αρνούνταν να ρίξουν στους μύλους των οχημάτων σκουπίδια που βρίσκονταν έξω από τους κάδους. Κάποιοι βρίσκονταν σε διακοπές και σε θαλαμηγούς, η υπηρεσία Καθαριότητας υπολειτουργούσε και μόνο με το φόβο ανάθεσης έργου σε ιδιώτη κάποιοι υπερέβησαν τη ραστώνη τους.

Αυτούς πληρώνουν οι δημότες του Πειραιά με δημοτικά τέλη και δημοτικούς φόρους που αυξήθηκαν κατά 64,09% στη θητεία Αγραπίδη και είναι άγνωστο πού θα πάνε μετά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Μήπως πρέπει να οργανωθεί κίνημα ανάλογο μ' αυτό των διοδίων εις βάρος του Δήμου;   

Δείτε σχετικά:



http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/01/blog-post_08.html / Ποιοι ευθύνονται για τον χορό των σκουπιδιών.

http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/01/blog-post_29.html / Η σοβαρότητα άργησε μια μέρα

http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/03/blog-post_17.html / Αν έχουν κότσια, ας τολμήσουν (επιτέλους)

http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/08/blog-post.html / Ποιοι υποβαθμίζουν την πόλη μας

http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html / «Το κλείσαμε το μαγαζί»