Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι επόμενες κινήσεις Μιχαλολιάκου

Ρεπορτάζ: Βελισσάριος Δραγάτσης

Παραιτείται τις επόμενες ημέρες από τη θέση του βουλευτή Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος συντάσσει τις δυνάμεις του για να διεκδικήσει τον Δήμο Πειραιώς από δύο ισχυρούς αντιπάλους. Στα δεξιά του βρίσκεται ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος ενώ στα αριστερά, ο απερχόμενος νομάρχης κ. Γιάννης Μίχας. Οι συνεργάτες αμφοτέρων παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις κινήσεις του κ. Μιχαλολιάκου κι επισημαίνουν πως έχει καταφέρει να έχει πολύ αποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική.

Επιθετική τακτική με συγκρουσιακό
και συναισθηματικό χαρακτήρα
σχεδιάζει ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Ακόμα κι εφημερίδες που ασκούν κριτική προς τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο συνολικώς για την τακτική που ακολούθησε ως γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. κάνουν λόγο για «ηρωική έξοδο» από τη Ρηγίλλης συνοδεύεται, η οποία ωστόσο συνοδεύεται κι από την απομάκρυνσή του από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ, κομματικοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας εκτιμούσαν ότι με τη «μετακόμιση» του κ. Μιχαλολιάκου θα σβήσει και μια εστία εσωκομματικής γκρίνιας. Στον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμύνης αποδίδουν αρκετοί βουλευτές της περιφέρειας αστοχίες και παραλείψεις κατά τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων. Ακόμα και για κακή στρατηγική σε επικοινωνιακό επίπεδο του καταλογίζουν.

Ωστόσο αυτή η αιτίαση δεν στηρίζεται σε συγκεκριμένα επιχειρήματα. Αντιθέτως, ο τοπικός Τύπος του Πειραιά και οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας ασχολείται ιδιαίτερα με το θόρυβο που έχει ξεσηκώσει με την υποψηφιότητα του κ. Μιχαλολιάκου, όταν κανείς από τους υπόλοιπους υποψηφίους δεν έχει καταρτίσει συγκεκριμένο πρόγραμμα επαφών, επισκέψεων και πολιτικών δράσεων.

Με αυτή τη δυναμική αλλά και με αρκετό συναίσθημα, ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου 2010 την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές. «Ήρθε η ώρα να επιστρέψω στον Πειραιά ό, τι μου έδωσε... Δεν σας κρύβω ότι το κρυφό μου όνειρο ήταν πάντα η ενασχόλησή μου με την Αυτοδιοίκηση...», επεσήμανε αλλά δεν δικαιολόγησε δύο στοιχεία: α) τα ονόματα που «κάηκαν» όλο αυτό το διάστημα και β) γιατί διαβεβαίωνε έως το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου πως δεν θα άφηνε τη βουλευτική έδρα του.

Το ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι τα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τον συνδυασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του «907» γίνεται προσπάθεια να επιλεγούν νέα και άφθαρτα πρόσωπα τόσο ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, όσο και ως διαμερισματικοί.

Ειδικά για την περίπτωση του Δ’ Διαμερίσματος γίνονται συζητήσεις τρία ή τέσσερα νέα πρόσωπα που προέρχονται από το τοπικό συμβούλιο νέων κι έχουν αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στα τοπικά πράγματα. Χαρακτηριστική είναι η σύγκριση πιθανού υποψηφίου από την Παλιά Κοκκινιά ο οποίος έχει διαγράψει διαπρεπή ακαδημαϊκή πορεία και αυτή τη στιγμή κατέχει στελεχιακή θέση σε μεγάλο επικοινωνιακό όμιλο. Το πρόσωπο αυτό πιθανώς να χρησιμοποιηθεί για να ανασχεθεί η υποψηφιότητα παρουσιαστή λαϊκού καναλιού από τα Καμίνια που βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Μαντούβαλου, δεν διακρίνεται για τις πολιτικές και ακαδημαϊκές περγαμηνές του, ενώ δεν διαθέτει ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.

Το σίγουρο είναι ότι τις επόμενες ημέρες θα απαντήσουν οι αντίπαλοι του κ. Μιχαλολιάκου και πολλοί από τους υποψήφιους θ’ αρχίσουν να φιλονικούν τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο…

Δείτε σχετικά:
http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/09/blog-post_4808.html - "Πηδάλιο εκλογής" διά χειρός... Λαμπράκη

http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/09/blog-post_10.html - Πάλης ξεκίνημα για Μιχαλολιάκο (τελικά)

http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/09/blog-post_2903.html / Ν.Δ.: Έξι μνηστήρες κι ένας στρατιώτης για τον Πειραιά