Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κρίσιμες διαβουλεύσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικώς με τον υποψήφιο που θα λάβει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής μετά τις τελευταίες κινήσεις, τις αντιδράσεις και τις αιχμές του κ. Αλέκου Αλαβάνου. Ως καταλληλότεροι υποψήφιοι κρίνονται οι κ.κ. Νάντια Βαλαβάνη και Θοδωρής Δρίτσας. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομοφωνία θα υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια.

Μετά τη δραματική και γεμάτο εντάσεις εξάωρη σύσκεψη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του «Συνασπισμού» εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η τελική πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρας για να υποστηριχθεί η υποψηφιότητα του κ. Αλέξη Μητρόπουλου. Ως εναλλακτική λύση προτείνεται η υποψηφιότητα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρή Δρίτσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ομοφωνία στο πρόσωπό του στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρόταση αυτή του κ. Τσίπρα προβλέπει και την συμμετοχή του κ. Μητρόπουλου στον συνδυασμό για την Περιφέρεια Αττικής, στη θέση του αντιπεριφερειάρχη.

Με τη θέση αυτή, απορρίπτεται η πρόταση του Αλέκου Αλαβάνου για την υποψηφιότητα της κ. Νάντιας Βαλαβάνη, καθώς ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έθεσε τελικά σε ψηφοφορία την πρόταση για την κ. Βαλαβάνη. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ομοφωνία στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ θα υποστηρίξει τον κ. Μητρόπουλο.

Συνεδριάζει η Γραμματεία

 
Από το πρωί συνεδριάζει η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα σε βαρύ κλίμα εν όψει και της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι ο κ. Αλέκος Αλαβάνος. Πάντως, ο βουλευτής το κόμματος κ. Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησε δριμεία κριτική με ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε εις βάρος του κ. Αλαβάνου. «Ο Αλέκος Αλαβάνος μετάνιωσε για την αποχώρησή του και προσπάθησε να επιβάλει εκβιαστικά την επιστροφή του. Επέλεξε μια πολιτική μετωπικής αντιπαράθεσης» δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο κόσμος της Αριστεράς περνά «οδυνηρές ώρες», υπονοώντας προφανώς πως δεν αποκλείεται πλέον και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.