Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Νευρικός κλονισμός στο Μαξίμου από την τρόικα

Υπουργοί και οι γραμματείς που εισηγούνται ρήξη με την τρόικα, το συντομότερο δυνατό για να σταματήσει η κοινωνική ένταση

Η παραβίαση βασικών κανόνων της πολιτικής δεοντολογίας από την πλευρά των εκπροσώπων της τρόικας έχουν προκαλέσει την έντονη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης με αποτέλεσμα να είναι πλέον όλα στο τραπέζι.

Και αυτό γιατί απαράβατη αρχή είναι ότι υπάρχει σεβασμός όσον αφορά τις εκλογικές αναμετρήσεις και αποφυγή δηλώσεων ή διλημμάτων που φέρνουν σε δύσκολη θέση τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ειδικά μάλιστα όταν η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι η μόνη που με συνέπεια και σοβαρότητα έχει υλοποιήσει σημαντικό μέρος των συμφωνηθέντων και έχει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Στο πλαίσιο αυτό οι επίσημες αλλά και ανεπίσημες αναφορές ότι το θέμα της απόφασης για το δημόσιο χρέος θα μεταφερθεί το καλοκαίρι και η κυβέρνηση θα πάει σε διπλές εκλογές (για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση) χωρίς την τελική λύση έχει δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις για αλλαγή πλεύσης.

Αυτό όμως που προξενεί ακόμα μεγαλύτερη οργή είναι οι σχέσεις που έχουν αναπτύξει οι εκπρόσωποι της Τρόικας με συγκεκριμένα κέντρα που φροντίζουν να μην τα δυσαρεστούν.


Ε, και τιμητές και ...παίκτες, πάει πολύ!