Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Χοντραίνει η κόντρα Βενιζέλου - Τσίπρα...

Τον αποκάλεσε «βασικό ύποπτο»
για το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά


Κλιμακώνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την πίεσή του προς την κυβέρνηση, στοχεύοντας απευθείας τον πιο αδύναμο κρίκο της, τον κ.Βενιζέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να κρατήσει ψηλά το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να το κάνει σημαία.

Στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε κατακόρυφα του τόνους, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βενιζέλο ως «βασικό ύποπτο» για τη συγκεκριμένη υπόθεση με τα 4 υποβρύχια και τη σύμβαση των 2,5 δισ. ευρώ που υπογράφηκε το 2010.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του φαινομενικά εναντίον του κ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι «στηρίζει το βασικό ύποπτο για το σκάνδαλο επειδή είναι και βασικό στήριγμα της κυβέρνησής του».

Στην πραγματικότητα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει απευθείας τον κ. Βενιζέλο που ήδη έχει υποστεί πλήγμα στην εικόνα του με τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.

ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΝΟΜΙΚΟΙ

Ομάδα νομικών του ΣΥΡΙΖΑ έχει πείσει τον κ.Τσίπρα ότι υπάρχουν ισχυρές αποχρώσες ενδείξεις για ευθύνες του κ. Βενιζέλου, που θα πρέπει να διερευνηθούν.

Η ανάδειξη του θέματος έχει και πολιτικές προεκτάσεις αφού δημιούργησε ρήγμα στην κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο κ. Αβραμόπουλος δεν τον κάλυψε στο συγκεκριμένο θέμα ενώ φέρεται να είναι δυσαρεστημένος και από τη στάση του πρωθυπουργού.

Παράλληλα κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι απεργάζεται την ηθική και πολιτική του εξόντωση, με στόχο να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας.