Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ποιοι τρέμουν διαρροές του αρχείου Σνόουντεν για την Ελλάδα!

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τι συνέβη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τα προσωπικά δεδομένα και τις παρακολουθήσεις της NSA

Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς τι θα ακούσει όταν γίνεται μια συζήτηση μεταξύ στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων σχετικώς με τα προσωπικά δεδομένα, εξ αιτίας των υποκλοπών που έκανε η υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πολύ έγκυρη πηγή μέσα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στη συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή, αποκαλύφθηκε ότι ο Έντουαρντ Σνόουντεν κατάφερε να διαρρεύσει έγγραφο που ανέφερε ότι η NSA απασχολούσε το 2010 τουλάχιστον 90 ειδικούς αναλυτές, ηλεκτρονικούς και χειριστές ειδικής κεραίας για την Ε.Ε.

Διαβάστε τώρα τα καλύτερα: Η κωδική ονομασία παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel». Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).

Ακούστηκε ότι πιθανολογείται η διαρροή στοιχείων και εγγράφων μέσω Wikileaks με επαφές, φωτογραφίες, βίντεο, email, απόρρητα έγγραφα και τηλεφωνικές συνομιλίες των ελληνικών αντιπροσωπειών σε Ε.Ε., ΝΑΤΟ και ΟΗΕ. Σ’ αυτά λέγεται ότι περιλαμβάνονται στοιχεία και έγγραφα από την πρεσβεία της Ελλάδος στην Ουάσινγκτον, το Βερολίνο και το Παρίσι.

Υπάρχει πιθανότητα δηλαδή να δούμε με τη μορφή «διαρροών» τι έγινε στις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα». Επομένως, θα διαλευκανθεί η στάση τόσο του κ. Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου στα συμβούλια.

Με ενδιαφέρον θα επιβεβαιωθούν (ή όχι) οι απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον άδειασαν ακόμα και Έλληνες πολιτικοί. 

Επίσης ενδέχεται να μάθει η διεθνής κοινή γνώμη τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων και των ξένων τραπεζιτών αλλά και νέα στοιχεία για την υπόθεση “Siemens”. Ας μην ξεχνάμε ότι στον κατάλογο των υπό παρακολούθηση προσώπων ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ήδη από το 2005, γεγονός για το οποίο έχουμε αναφερθεί αναλυτικώς παλαιότερα.

Κοίτα τι μπορεί να ακούσει κανείς σε μια άσχετη επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία φοιτητών!

Διαβάστε ακόμα: