Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Πώς ο Σημίτης υποθήκευσε τον ελληνικό λαό στους Γερμανούς κερδοσκόπους!

Ο πρώην πρωθυπουργός, ο καγκελάριος Γκέχαρντ Σρέντερ και το κρυφό παιχνίδι για την ένταξη στην ευρωζώνη με μια υπόσχεση υπέρ της Τουρκίας!



Για μια φορά ακόμα η κοινή γνώμη στη Γερμανία ασχολείται με τις «πονηριές» των Ελλήνων πολιτικών και το υπόγειο παιχνίδι που διαδραματίσθηκε ώστε να ενταχθεί η χώρα μας στην ευρωζώνη με τεχνάσματα δημιουργικής λογιστικής. Πρωταγωνιστής αυτής της παρωδίας, όπως την αποκαλούν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, ήταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης…

Ο κ. Βόλφγκανγκ Γκλομπ είναι πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του Καγκελαρίου κ. Γκέχαρντ Σρέντερ ήταν αρμόδιος για το τμήμα που χειριζόταν τα θέματα της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού “Der Spiegel”, το όνομα του κ. Γκλομπ συμπεριλαμβάνεται σε ένα από τα πιο «καυτά» έγγραφα της ιστορίας του κοινού νομίσματος. Είναι αυτό με την πρόταση του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου, με την οποία το “Bundesministerium der Finanzen” πρότεινε την ένταξη της Ελλάδος στη Νομισματική Ένωση, το 2000. Η πρόταση είχε φυσικά πολιτική σκοπιμότητα αφού όλοι οι οικονομολόγοι προειδοποιούσαν για τους κινδύνους του εγχειρήματος.

Πτυχές αυτής της ιστορίας αποκαλύπτει ο κ. Γκλομπ. Υποστηρίζει ότι ο καγκελάριος κ. Γκέρχαρντ Σρέντερ επέμενε για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και σε αντάλλαγμα ήλπιζε στη θετική ψήφο της Αθήνας για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Τούτη ήταν η αυστηρή ανακοίνωση του Σρέντερ. Η Ελλάδα να συμμετάσχει τώρα στην ΟΝΕ. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, δεν περίμενε ότι μια τόσο μικρή χώρα θα δημιουργούσε κάποτε τόσο μεγάλο πρόβλημα» δήλωσε ο κ. Γκλομπ στο “Der Spiegel”. 
O συνδετικός κρίκος 
Ένα άλλο γερμανικό περιοδικό, το “Stern”, δημοσίευσε πέρυσι τον Ιούνιο έγγραφα και πληροφορίες που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κ. Γκλομπ για την κρυφή συμφωνία ανάμεσα στον κ. Σρέντερ και τον τότε πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη.
Και τότε οι Γερμανοί δημοσιογράφοι έγραψαν ότι η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη για το «σοκ εισόδου στην Ευρωζώνη». Ωστόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τις κατευθύνσεις του κ. Σημίτη είχε επιδοθεί σε ένα φρενήρη αγώνα παραποίησης στοιχείων, σε αγαστή συνεργασία με την “Goldman Sachs”.

Εκτός από τη δημιουργική λογιστική βέβαια, ας μην ξεχνάμε πώς ο κ. Σημίτης δεν «παγίδευσε» μόνο τον κ. Σρέντερ αλλά και τον ελληνικό λαό, υποθηκεύοντας το μέλλον του.
Η ένταξη της Ελλάδας στην Ο.Ν.Ε. αποτελεί σκάνδαλο πρώτης τάξεως, εφ’ όσον έγινε με πλαστά οικονομικά στοιχεία (απόκρυψη του ελλείμματος και παραποίηση λοιπών οικονομικών δεικτών). Η χώρα, επί της ουσίας, χρεοκόπησε από τη στιγμή που μπήκε στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δίχως να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις!

Όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές, μπορεί ο κ. Σημίτης να κουνά το δάχτυλο και επιρρίπτει ευθύνες σε όλο το πολιτικό φάσμα πλην του κυρίου υπευθύνου (του εαυτού του) αποτελεί τον πιο θρασύ και αυθάδη πολιτικό της Μεταπολίτευσης ο οποίος δεν διστάζει να χλευάζει από το βήμα των συμποσίων τον πολύπαθο ελληνικό λαό ενώ ταυτοχρόνως συνεχίζει να γλεντά «εις υγείαν του κορόιδου»!
Αυτά προς το παρόν διότι θα περιμέναμε και από τον προϊστάμενο του κ. Γκλομπ, τον Γερμανό τότε υπουργό Οικονομικών κ. Χανς Άιχελ να δώσει συνέντευξη στην οποία θα απαντά σε ερωτήματα που γνωρίζει σχετικά με το σκάνδαλο στο Χρηματιστήριο Αθηνών, τα οικονομικά σκάνδαλα με τα ολυμπιακά έργα και την εμπλοκή γερμανικών εταιρειών και το σκάνδαλο Siemens.

Αναμένουμε...