Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Βράζει η Κ.Ο. της Ν.Δ. για τρόικα και εκλογολογία

Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίστηκαν κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο νέων μέτρων


Την οργή των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει οι νέες απαιτήσεις της τρόικας, οι οποίοι στέλνουν σαφές μήνυμα ότι αυτά δεν μπορούν να περάσουν από την Βουλή.

Οι διαδοχικές ερωτήσεις που υποβάλλονται προς τον Γ. Στουρνάρα από μεγάλο αριθμό γαλάζιων και πράσινων βουλευτών με τις οποίες ζητείται η αναστολή μνημονιακών μέτρων αλλά και οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών εναντίον των νέων μέτρων ενδέχεται να αποτελέσουν ισχυρό χαρτί για τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διαμηνύει προς τους πιστωτές της χώρας ότι η Ελλάδα και το πολιτικό της προσωπικό δεν αντέχει περισσότερη πίεση.

Ωστόσο, οι ίδιες αυτές κινήσεις, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία, μπορούν κάλλιστα να οδηγήσουν στις κάλπες.

ΠΕΝΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Μόνον χθες οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Άρης Σπηλιωτόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Νικήτας Κακλαμάνης εμφανίστηκαν, με δηλώσεις τους, κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο νέων μέτρων.

«Και να τα εισηγείτο η κυβέρνηση, η Βουλή δεν θα τα ψήφιζε» ανέφερε, με ειλικρίνεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητώντας από τους πιστωτές να αναγνωρίσουν πως «πετύχαμε ένα πρωτογενές πλεόνασμα με κόπο και τεράστιες θυσίες από την ελληνική κοινωνία».

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

«Ήρθε η ώρα να πούμε καθαρές κουβέντες... πρέπει οι δανειστές να καταλάβουν ότι είμαστε στα όριά μας, αν θέλουν η Ελλάδα να μη βουλιάξει» τόνισε και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη ενώ πολιτική διαπραγμάτευση σε ανώτατο επίπεδο «και όχι με αποτυχημένους γραφειοκράτες» ζήτησε και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.


Ο δε Νικήτας Κακλαμάνης, που δεν χάνει ευκαιρία να επιτίθεται στον Γ. Στουρνάρα, εκτίμησε χθες ότι ο Αντώνης Σαμαράς «θα θυμηθεί τον Αντώνη του 1993... δεν μπορεί να μιλάμε με τρεις υπαλλήλους της τρόικα, πρέπει να το πάει παραπάνω».  


Διαβάστε περισσότερα: