Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Αίτημα για άρση ασυλίας του Γιώργου Παπανδρέου

Έντονους κλυδωνισμούς στις ισορροπίες της συγκυβέρνησης αναμένεται να προκαλέσει η δικογραφία με την οποία ζητείται η άρση ασυλίας για την περιβόητη φράση «λεφτά υπάρχουν» και την εξαπάτηση του ελληνικού λαού όπως υποστηρίζει ο μηνυτής  



Άγχος προκαλεί στην κυβέρνηση η αίτηση για την άρση ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου που παραλήφθηκε το πρωί του Σαββάτου από τη Βουλή.
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι θα δοκιμαστεί πολύ η συνοχή και η αντοχή της συγκυβέρνησης διότι το περιθώριο να μην γίνει δεκτή η αίτηση άρσης ασυλίας εκτιμάται πως θα αντιστρόφως ανάλογη του πολιτικού κόστους που θα είχε μια τέτοια κίνηση. Ειδικά μετά την άρση ασυλίας βουλευτών της «Χρυσής Αυγής» με συνοπτικές διαδικασίες, φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει δικαιολογία ώστε να μην υπάρξει άρση ασυλίας στην περίπτωση του κ. Παπανδρέου.
Στο ίδιο πλαίσιο, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζε ότι ο πρώην πρωθυπουργός απολαμβάνει ειδικής μεταχείρισης γενικότερα αφού με την ανοχή τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε διακοπές και περιοδείες διαρκείας στο εξωτερικό (με δαπάνες του ελληνικού λαού)!

Τι πρόσθεσε ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
Η αίτηση για την άρση ασυλίας που υποβλήθηκε από τον απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού κ. Παναγιώτη Σταμάτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δεν αφορά μόνο στην εξαπάτηση εκλογέων και διασπορά ψευδών ειδήσεων προεκλογικά με αφορμή το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν». Ο μηνυτής μάλιστα, κατηγορεί τον κ. Παπανδρέου για εξαπάτηση του ελληνικού λαού.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρόσθεσε στο δικό του αίτημα ότι τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν και μετεκλογικά όταν ήταν πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα η αίτηση που ήρθε στη βουλή να αντιμετωπιστεί με το νόμο περί ευθύνης υπουργών που χρειάζεται υπογραφές βουλευτών για σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής και όχι ως απλή άρση ασυλίας από την επιτροπή δεοντολογίας!
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πάντως ότι η Βουλή έχει περιθώριο τριών μηνών να στείλει το αίτημα περί άρσεως ασυλίας στην επιτροπή Δεοντολογίας. Στην περίπτωση που το διάστημα αυτό παρέλθει τότε η υπόθεση πάει στο αρχείο…
Η απάντηση του ΓΑΠ


Ανακοίνωση εκδόθηκε από το γραφείου του κ. Γιώργου Παπανδρέου, όχι όμως για το ζήτημα περί άρσης της ασυλίας του. Προφανώς ο πρώην πρωθυπουργός να κατάλαβε ότι η δικογραφία που έφτασε στη Βουλή αφορά σε άλλο πρόσωπο και με τη δήλωσή του ασκεί κριτική στον πρωθυπουργό και στη συγκυβέρνηση για τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης επειδή χαρίστηκαν στα κανάλια.
Απαιτεί μάλιστα με σκληρή γλώσσα να αποσυρθεί η απόφαση!