Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Αποκατάσταση Σαρκοζί και Μπερλουσκόνι: Έρχεται η ώρα Καραμανλή!

Μετά τον Σαρκοζί, ολική επαναφορά του Μπερλουσκόνι με πρωτιά στις δημοσκοπήσεις!  Είναι από τις περιπτώσεις που οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Δημοσκόπηση της “BVA” δείχνει ότι η πλειοψηφία της γαλλικής κοινωνίας, αυτή που έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη της στον Φρανσουά Ολάντ, και απλώς μετράει αντίστροφα τον χρόνο μέχρι το 2017 για να τον οδηγήσει σε έξωση από το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, προτιμά τον Νικολά Σαρκοζί ως υποψήφιο της Κεντροδεξιάς. Επομένως και ως… επόμενο Πρόεδρο της γαλλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, το 49% των Γάλλων προτιμά ως υποψήφιο του UMP τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ το 40% τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του Φρανσουά Φιγιόν.

Μεταξύ των οπαδών της γαλλικής Κεντροδεξιάς, το προβάδισμα Σαρκοζί προσλαμβάνει σαρωτικά χαρακτηριστικά, καθώς φτάνει σε ποσοστό 70%, έναντι 28% του Φρανσουά Φιγιόν.

Μετά την πρόσφατη δικαστική… ανάσα, με την απαλλαγή του των κατηγοριών για την υπόθεση Μπετανκούρ, ο Νικολά Σαρκοζί δεν βλέπει κάποιο άλλο ουσιαστικό εμπόδιο στην πορεία του προς τη θριαμβευτική επιστροφή στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Οι Γάλλοι που τον τιμώρησαν το 2012, έπαθαν… και έμαθαν με την οδυνηρή εμπειρία του Φρανσουά Ολάντ, ενώ την ίδια ώρα το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν μοιάζει να έχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση για τον «κ. κανονικό», ο οποίος αποδείχτηκε «κ. τίποτα» για τη σύγχρονη Γαλλία.

Ένα απομένει για να αποκατασταθεί η τάξη στην Ευρώπη σχολιάζουν έμπειροι ευρωβουλευτές της ΝΔ. «Ώρα είναι να επιστρέψει ο Καραμανλής», σχολιάζουν και δεν κρύβουν ότι αναζητούν τους πυρήνες υποστηρικτών που θα προετοιμάσουν το έδαφος για κάτι τέτοιο…
Με πληροφορίες από Olympia.gr