Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Selfie με την καρυάτιδα ανέβασε η Άννα Παναγιωταρέα στο Facebook


Η οικειότητα και η βαθιά φιλία που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην απεσταλμένη του Αντώνη Σαμαρά και την καρυάτιδα που φυλάει το μνημείο της Αμφίπολης, είναι πλέον εμφανής και έχει εντυπωσιάσει τους πάντες. 

Όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην ανασκαφή του τύμβου Καστά, η κα Παναγιωταρέα περνάει πολλές ώρες της ημέρας με τη δυτική καρυάτιδα. Κουβεντιάζοντας και γελώντας. Πράγμα που δείχνει πως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της.


Κατά πάσα πιθανότητα, η αρχαιολάτρης Σαμαρόφιλη δημοσιογράφος που επιστατεί των ανασκαφών, σκοπεύει να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις της καρυάτιδας, μια και λόγω της εμπειρίας της είναι η καταλληλότερη να την μανατζάρει στον δύσκολο και γεμάτο παγίδες χώρο των πολιτικών show biz.

Στο χώρο των ανασκαφών, ήδη έχουν τοποθετηθεί ισχυροί προβολείς ώστε να διευκολύνεται η φωτογράφιση των μνημείων από την έμπιστη απεσταλμένη του Αντώνη Σαμαρά καθώς και κεραία κινητής τηλεφωνίας, ώστε να μπορεί να ενημερώνει απρόσκοπτα τα profiles της στα social media για την πορεία των ανασκαφών.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ισχυρίζονται ότι η επιλογή της κας Παναγιωταρέα ήταν επιβεβλημένη, αφού (προφανώς καθόλου τυχαία), το όνομα «Άννα», αποτελεί συνθετικό του «IndiΑννα», του διάσημου κινηματογραφικού αρχαιολόγου Indiana Jones, ενώ το «Ίντι» τονίζει την ανεξαρτησία της.

Επίσης οι ίδιες πηγές, διευκρινίζουν ότι η ιδιότητα «Υπεύθυνη Επικοινωνίας Τάφου», δεν αφορά μόνο τον έλεγχο των πληροφοριών που θα διοχετεύονται στα ΜΜΕ για την εξέλιξη των ανασκαφών, αλλά και την αποκατάσταση της επικοινωνίας του τάφου και των ευρημάτων του με το παρελθόν, με τη βοήθεια της τηλεπαθητικής δύναμης που διαθέτει η Σαμαρολάτρης καθηγήτρια. 

Πάντως, εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ενώ η σχέση της δημοσιογράφου με τη μια καρυάτιδα είναι άριστη, η άλλη καρυάτιδα (η ανατολική), δεν συμμετέχει στη συντροφιά. Κάποιο μάλιστα λένε ότι άκουσαν τις δύο φίλες να την σχολιάζουν κοροϊδευτικά, με τη φράση «γιατί δε μας μιλάς; Φοβάσαι μη σου πέσουν τα μούτρα; Χαχαχαχαχα»...



(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Protagon.gr