Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Χάρης Λαζαρόπουλος στο δυναμικό του Piraeuspress.gr


Πολύ δυνατά ξεκινά η "σεζόν" για το πρώτο ενημερωτίκο διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης του Πειραιά. Νέο απόκτημα του Piraeuspress.gr ο πολύ έμπειρος, επιτυχημένος και βέρος Πειραιώτης δημοσιογράφος, Χάρης Λαζαρόπουλος.

Ο Χάρης Λαζαρόπουλος, με δυναμική παρουσία σε τηλεόραση, εφημερίδες και τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο, αποτελεί σημαντική προσθήκη στο ανθρώπινο δυναμικό του Piraeuspress.gr και βασικό συντελεστή για την επίτευξη των νέων στόχων που έχουν τεθεί.

Γνωστής των θεμάτων του ευρύτερου Πειραιά, θεωρείται ένας από τους ικανότερους-αν όχι ο ικανότερος-δημοσιογράφος που καλύπτει θέματα του μεγάλου λιμανιού.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και οι απόψεις του Χάρη Λαζαρόπουλου, θα κάνει πολλούς στον Πειραιά να χάσουν τον ύπνο τους!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΑΡΗ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ:

Ο δημοσιογράφος Χάρης Λαζαρόπουλος έχει ενταχθεί στο δυναμικό της Διεύθυνσης Ενημέρωσης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Δεκέμβριο του 2013.

Από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2014 εργαζόταν στον Όμιλο DPG καλύπτοντας πολλές και καίριες θέσεις δημοσιογραφικού και διοικητικού ενδιαφέροντος. Ήταν Διευθυντής Ενημέρωσης για όλα τα ειδησεογραφικά Μέσα του Ομίλου, δηλαδή τα newsbomb.gr, newscode.gr, prionokordela.gr, mediagate.grκαι albanews.gr.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην DPG συνεργάστηκε στενά με τον Κώστα Χαρδαβέλλα και προχώρησαν σε μία πρωτοποριακή κίνηση. Από τον Οκτώβριο του 2011, το newsbomb.gr μετέδιδε καθημερινά στις 6 το απόγευμα ένα πλήρες διαδικτυακό δελτίο ειδήσεων με τον παλμό των γεγονότων. 

Παρουσίαζε ο Λαζαρόπουλος και σχολίαζαν οι Χαρδαβέλλας, Μένιος Τασιόπουλος, Νίκος Σαμοΐλης και πολλοί άλλοι. Για πρώτη φορά στα χρονικά της τηλεόρασης και του διαδικτύου πολιτικοί και ηθοποιοί παρέλασαν από ένα δελτίο ειδήσεων, το οποίο αντέγραψαν πολλές άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Στις αρχές Απριλίου 2012, Λαζαρόπουλος και Χαρδαβέλλας έκαναν ένα ακόμα πρωτοποριακό βήμα που δημιούργησε νέα δεδομένα στον χώρο της web-tv. Εξ αιτίας της πολιτικής συγκυρίας και εν όψει των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί, το newsbomb.gr άρχισε τη μετάδοση δίωρης καθημερινής ειδησεογραφικής εκπομπής με τον τίτλο «Αποκαλύπτω». Από τα πάνελ παρέλασαν όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί και υπουργοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν τόση, ώστε όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά Μέσα άρχισαν να κάνουν ανάλογες εκπομπές, απέσπασε διαφημίσεις κι άρχισε να μεταδίδεται ζωντανά τόσο από άλλα συνεργαζόμενα ιστολόγια και ιστοσελίδες, όσο και από 13 τοπικά κανάλια σε όλη τη χώρα.

Στην εκπομπή αυτή συμμετείχαν πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής απ’ όλο το φάσμα του δημόσιου βίου, όπως οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Προκόπης Παυλόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Ντόρα Μπακογιάννη, Σταύρος Δήμας, Ευάγγελος Αντώναρος Στέφανος Μάνος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μαριέττα Γιαννάκου, Άδωνις Γεωργιάδης, Χρήστος Παπουτσής, Δημήτρης Ρέππας, Χρήστος Πρωτόπαπας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Λιάνα Κανέλλη, Θανάσης Παφίλης, Σπύρος Χαλβατζής, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Φώτης Κουβέλης, Δημήτρης Παπαδημούλης, Ρένα Δούρου κ.ά.

Με αυτή τη στρατηγική το Newsbomb.gr κατέκτησε από τον Ιούνιο του 2012 και για όλο το 2013 την πρωτιά συγκριτικά με όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες στη χώρα μας, ενώ έτυχε ιδιαίτερης απήχησης από τους Έλληνες στην Κύπρο και στην διασπορά.

Από τον Αύγουστο του 2004 ως τον Απρίλιο του 2011, ο Λαζαρόπουλος ήταν αρχισυντάκτης στην εταιρεία ειδικών εκδόσεων «Τεχνοεκδοτική – Τ/Press» έχοντας υπό την ευθύνη του το μηνιαίο οικονομικό περιοδικό “Logistics & Management”, αποστολές εξωτερικού, ιστορικά αφιερώματα και ειδικές στήλες στο περιοδικό “Car & Truck”. 

Χάρη στη συνεργασία που είχε αναπτύξει με τον ιστορικό διευθυντή του «Έθνους» και διευθυντή εκδόσεων της «Τεχνοεκδοτικής», τον Δημήτρη Βάρο, άλλαξε το σκηνικό στον ειδικό Τύπο.

Συμμετείχε στην κατάρτιση του νόμου 3333/05 για τα Εμπορευματικά Κέντρα, με ημερίδες έδωσε τις κατευθύνσεις που έπρεπε να πάρει το νομοθετικό πλαίσιο για τις Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα, αποκάλυψε και κατέγραψε κάθε εξέλιξη της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην κυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή με την κινεζική εταιρεία “Cosco”. Συμμετείχε και συντόνισε πολλά από τα συνέδρια της Ελληνικής Εταιρείας Logistics (ΕΕL), επίτιμο μέλος της οποίας έγινε τιμητικά το 2007.

Στις επιτυχίες του περιλαμβάνονται αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε πρώτος και πριν γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τους τότε αρμοδίους υπουργούς και υφυπουργούς. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Δημήτρη Σιούφα, Μανώλη Κεφαλογιάννη, Κωστή Χατζηδάκη, Ευριπίδη Στυλιανίδη και Χρήστο Φώλια.

Το νέο πλαίσιο για τις Μεταφορές και τα Δίκτυα παρουσίασε από τις Βρυξέλλες σε συνεργασία με την τότε αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα ενώ αίσθηση άφησε η (μοναδική) συνέντευξη που έδωσε ο μεγαλοεφοπλιστής Εμμανουέλε Γκριμάλντι στην επίσκεψη που έκανε το 2008 στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση του Γιάννη Σ. Βαρδινογιάννη.

Τον Ιανουάριο του 2007, ο Λαζαρόπουλος δέχθηκε πρόταση του τότε δημάρχου Πειραιώς Παναγιώτη Φασούλα να γίνει ειδικός σύμβουλος στο Δήμο Πειραιά. Οι παρεμβάσεις του σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας, επιστημονικά άρθρα περί λιμενικής πολιτικής, συγκοινωνιακών δικτύων και ίδρυσης του Εθνικού Μουσείου Μεταφορών στο παλιό εργοστάσιο του ΟΣΕ (στη Λεύκα της Παλιάς Κοκκινιάς) καθώς και η πολιτική δραστηριότητά του Λαζαρόπουλου ώθησαν τον τότε δήμαρχο να συνεργαστεί μαζί του. Παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2009 για λόγους πολιτικής τάξης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2000 ως το καλοκαίρι του 2009, ο Λαζαρόπουλος ήταν τακτικός συνεργάτης των εκδόσεων «Τύπος» όπου εξέδωσε το δίτομο έργο «Ευρωπαϊκοί Ορίζοντες» με όλες τις χρήσιμες συμβουλές και τις πληροφορίες σχετικά με την κατανομή του Γ’ ΚΠΣ, του ΕΣΠΑ, τις νέες επενδύσεις και την ανάπτυξη. Το έργο αυτό είχε ιδιαίτερη απήχηση και επανεκδόθηκε τρεις φορές.

Επιμελήθηκε την ιστορική έκδοση του καθηγητή Θωμά Γιαννάκη για τους «Έλληνες Ολυμπιονίκες» που εκδόθηκε σε συμφωνία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την υποστήριξη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης. Επίσης, επιμελήθηκε το έργο του απόστρατου αξιωματικού Κωνσταντίνου Νιζάμη «Ήρεμα έλξον» με στοιχεία από το αρχείο του ΓΕΝ για τη βύθιση του «Φετχί Μπουλέντ» και την ενάλια ανασκαφή που έγινε δεκαετίες αργότερα.

Από το 1997 ως το 2004 ο Λαζαρόπουλος εργάστηκε στις εφημερίδες “Daily Times”, «Εξουσία», «Επενδυτή», «Εξπρές», «Αθηναϊκή», «Βραδυνή της Κυριακής» ως αρχισυντάκτης, υπεύθυνος πολιτικού τμήματος, πολιτικός, στρατιωτικός και διπλωματικός συντάκτης. 

Εργάστηκε και στην ΕΡΤ, σε ΕΤ-2 και ΝΕΤ, από τον Φεβρουάριο του 1993 ως τον Αύγουστο του 2001. Ήταν αρχισυντάκτης της εκπομπής του Σπύρου Καρατζαφέρη “Dum Spiro Spero” και παρουσιαστής της πρωϊνής εκπομπής «Ηθικό ακμαιότατο» στο «Αιγαίο 88,3» και στο “Seven”.

Για μια εξαετία, από το 1998 ως το 2003, ήταν ο ανταποκριτής της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή» και του καναλιού «Σίγμα» στην Αθήνα ενώ είχε προηγηθεί συνεργασία του με το «Ράδιο Πάφος».

Έχει συνεργαστεί επίσης με πολλά τοπικά ΜΜΕ σε όλη την Ελλάδα από την εποχή που ήταν φοιτητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η πορεία του στον Τύπο όμως άρχισε από την εποχή που ήταν μαθητής. 

Άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα που ίδρυσε το 1881 ο πατέρας της ελληνικής δημοσιογραφίας Βλάσης Γαβριηλίδης, την «Ακρόπολις». Αυτή η συνεργασία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 1989 με την πνευματική καθοδήγηση του αείμνηστου Πειραιώτη δημοσιογράφου Γιάννη Ναζλίδη και του "πατριάρχη" του πολιτικού ρεπορτάζ, του Παύλου Καμβύση.

Πηγή: PiraeusPress