Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Αποπομπή του Ν. Καραβίτη λόγω ΕΝΦΙΑ ζητούν 21 «γαλάζιοι» βουλευτές


Την αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Νίκου Καραβίτη λόγω του ΕΝΦΙΑ, ζητούν με ερώτησή τους 21 βουλευτές της Ν.Δ..


Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και αφορά την διόρθωση των λαθών του ΕΝΦΙΑ.


«Πέρασε ικανός χρόνος από τότε που πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας, οι πίνακες του υπουργείου Οικονομικών με τις νέες και σε πολλές περιπτώσεις εξωφρενικές τιμές του ΕΝΦΙΑ, ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου και εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού τιμών οικόπεδα», σημειώνουν οι βουλευτές και συνεχίζουν:

«Περιμέναμε, ειλικρινά, από σας κ. υπουργέ, πέραν της αυτονόητης αποκατάστασης των πινάκων τιμών με τους περυσινούς συγκριτικούς των ΔΟΥ, και σχετική ανακοίνωση με τα πειθαρχικά και άλλα μέτρα που θα λαμβάνατε ή έχετε λάβει κατά παντός υπευθύνου, για την πρωτοφανή κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναστάτωση που προκλήθηκε. Δυστυχώς κ. υπουργέ, ούτε απάντηση λάβαμε, ούτε σχετική ενημέρωση είχαμε...».

Οι 21 βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών:

«1) Αν έδωσε εντολή διενέργειας σχετικής έρευνας, για τον εντοπισμό του ή των υπευθύνων.

2) Αν ελήφθησαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα κατ' αυτών και ποια ....

3) Αν παραμένει ακόμη σύμβουλος στο υπουργείο, ο "αρχιτέκτονας" του ΕΝΦΙΑ, καθηγητής Νίκος Καραβίτης και σε θετική περίπτωση, αν ακόμη θεωρείται "απαραίτητος" για τον υπουργό Οικονομικών και κατ' επέκταση για την κυβέρνηση».


Υπενθυμίζουν τέλος ότι «ο ως άνω κύριος καθηγητής, ήταν ο "εμπνευστής" της επιβολής φόρου στα ποιμνιοστάσια, τα κοτέτσια και τις παρατημένες ορεινές πλαγιές της ελληνικής υπαίθρου.....».

Naftemporiki