Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Επί ποδός ΕΥΠ και Κρατική Ασφάλεια για «στρατολόγηση» τζιχαντιστών στο κέντρο της Αθήνας!


Γράφει ο Χ.Κ. Λαζαρόπουλος

Με τον πιο επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκε από τις δικαστικές έρευνες ότι ομάδες ακραίων μουσουλμάνων από το Κοσσυφοπέδιο έδρασαν εις βάρος της Εθνικής Ασφάλειας και της σταθερότητας κατά την εξέλιξη των γνωστών επεισοδίων που βύθισαν την Αθήνα στο χάος, τον Δεκέμβριο του 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Οι εισαγγελείς και οι ανακριτές που ερευνούν μια σειρά υποθέσεων που απασχόλησαν εκείνη την εποχή την κοινή γνώμη έχουν συλλέξει ατράνταχτα στοιχεία για τη δράση προσώπων που ήρθαν, προφανώς σε «διατεταγμένη υπηρεσία», από την Κοσόβσκα Μητρόβιτσα και το Κάτσανεκ. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, τα στοιχεία αυτά εξετάζουν εκ νέου στελέχη των Αρχών προκειμένου να εξακριβωθεί η δράση και η εμπλοκή ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων σε εμπρησμούς, παράνομες ενέργειες και κινήσεις που θα μπορούσαν να κλονίσουν τη σταθερότητα στην Ελλάδα.


Από τις πρώτες έρευνες και ταυτοποιήσεις φαίνεται πως οι πυρήνες των τζιχαντιστών που έδρασαν στην Αθήνα το 2008 σπάζοντας καταστήματα, αυτοκίνητα, μνημεία και καταστρέφοντας τη δημόσια περιουσία συνδέονται με πρόσωπα της αποκαλούμενης αλβανικής μαφίας που διακινεί ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Ένα από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν στην πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση με την παρουσία τριών εισαγγελέων στο Κοσσυφοπέδιο ανέφερε ότι το 2008 οργανώθηκε το σχέδιο «αποσταθεροποίησης» από πυρήνες που «ελέγχουν» την διακίνηση και εμπορία λαθραίων εμπορευμάτων και ναρκωτικών στη ζώνη που περικλείει τις οδούς Βερανζέρου, Γερανίου, Ευριπίδου, Κολοκυνθούς στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας σε συνεργασία με τους Πακιστανούς.

Μπαχαλάκηδες-πολεμιστές

Αν κάνει κάποιος αναγωγή στις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων εκείνης της εποχής στα κανάλια, θα δει ότι οι περισσότεροι μιλούσαν για «Αλβανούς» που εισέβαλαν με μανία μέσα σε καταστήματα και έπαιρναν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους, έκαιγαν, κατέστρεφαν και πλιατσικολογούσαν. Όπως μας έλεγε ανώτατο στέλεχος υπηρεσίας, μάλιστα, με αυτήν την εκδοχή δικαιολογείται απόλυτα πώς υπάρχουν καταθέσεις για «μπαχαλάκηδες» που δεν γνώριζαν ούτε μία ελληνική λέξη και έδειχναν πρωτοφανή αγριότητα απέναντι στους αστυνομικούς σαν να βρίσκονταν σε πεδίο μάχης.

Όταν κόπασε η ένταση του 2008 η πλειοψηφία των Κοσοβάρων εξτρεμιστών που είχαν έρθει στην Αθήνα έφυγε. Δεν έφυγαν όμως όλοι. Στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας είχαν λάβει πληροφορίες από Γεωργιανούς μετανάστες που κατοικούν στο Μεταξουργείο ότι σε ένα παράνομο τζαμί που λειτουργούσε σε ισόγειο κατάστημα κοντά στις γέφυρες της οδού Αχιλλέως εμφανίζονταν σε συνάξεις Πακιστανών και Αιγυπτίων Κοσοβάροι Αλβανοί που έκαναν κηρύγματα μίσους εναντίον των Χριστιανών!

Έλεγαν ότι «δεν έχει σημασία αν ο αντίπαλος είναι Σέρβος ή Έλληνας, αρκεί που είναι Χριστιανός και Ορθόδοξος, άρα εχθρός!». Οι «κήρυκες» προέρχονταν από την Τερμόκοσα της Πρίστινας και από την Πρεβάλα όπου έχουν εντοπιστεί σήμερα θύλακες στρατολόγησης «μαχητών» και «μαρτύρων» του αποκαλούμενους Ισλαμικού Κράτους.

Όντως έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες Αρχές ένας παράνομος χώρος στην οδό Σαλαμίνος, ο οποίος παρακολουθείται διακριτικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο Αιγύπτιοι μετανάστες. Σε διακριτικές έρευνες που έχουν γίνει από άνδρες της ΕΥΠ και της Ασφάλειας, οι Έλληνες της περιοχής έχουν καταθέσει πως όταν ξέσπασε η κρίση στη Συρία σημειώθηκαν κάποια μικροεπεισόδια βίας από Πακιστανούς και Αλβανούς εναντίον Σύρων που κατοικούν στη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το «τζαμί» στο Μεταξουργείο

Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι «αυτοί με τα σαρίκια και τις καμιζόλες που έφταναν στα γόνατα και τις μακρυές γενιάδες έχουν εξαφανιστεί, όπως και οι Αλβανοί». Το χειρότερο σενάριο σ’ αυτήν την ιστορία θα είναι να επιβεβαιωθεί σύνδεση ορισμένων από αυτούς όχι μόνο με υποθέσεις του ποινικού δικαίου αλλά και με τη δράση ομάδων που συνδέονται με τον εξτρεμιστή Κοσοβάρο Αλβανό Λαβντρίμ Μουχατζέρι ο οποίος συμμετείχε σε ανομολόγητες βιαιότητες εναντίον στρατιωτών και αμάχων στο Ιράκ.

Πέρα από τα γενικόλογα δημοσιεύματα και τις σκόρπιες πληροφορίες που διακινούνται από ιστοσελίδες και ιστολόγια, το θέμα απασχολεί έντονα στις Αρχές και όντως υπάρχει αυξημένη κινητικότητα. Αφορμή αποτέλεσε το ρεπορτάζ του Μπένζαμιν Χωλ για την αμερικανική ενημερωτική ιστοσελίδα Fox News. Στο οδοιπορικό που δημοσιεύθηκε στα τέλη Αυγούστου, ο Χωλ έκανε λόγο για δεκάδες παράνομα τζαμιά στην Ελλάδα απ’ όπου στραλογούνται μαχητές της ISIL.

Το δημοσίευμα της Fox

Ανέφερε επίσης την περίπτωση του Shamal Ahmad Tofiq από το Ιρακινό Κουρδιστάν, που ήρθε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Αθήνα για μια καλύτερη ζωή, αλλά ένα βράδυ που μέθυσε ταξίδεψε στη Συρία, όπου εντάχθηκε στην Αλ Κάιντα, στο σκληρό τμήμα της Jahbat al Nusra. Εκτός από το θέμα αυτό, πληροφορούμαστε ότι ύστερα από αίτημα των Αμερικανών σημειώθηκε ειδική επιχείρηση από την Κρατική Ασφάλεια και την ΕΥΠ στην Κρήτη και ειδικά σε ορεινές περιοχές του νομού Χανίων.

Επίσης, ερευνάται από τις αρχές χώρος «σύναξης» ακραίων μουσουλμάνων στην περιοχή του Ρέντη ή της Νίκαιας. Σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μετά το αλληλομαχαίρωμα Πακιστανών στην Παλιά Κοκκινιά για «δικούς τους λόγους» εξετάζεται πολύ σοβαρά η πληροφορία πως σε «παράνομο τζαμί της περιοχής γίνονται στρατολογήσεις και κηρύγματα μίσους εναντίον αλλόθρησκων» που δεν είναι απαραίτητα Έλληνες, αλλά μπορεί να είναι και Κινέζοι ή Ινδοί μετανάστες που ζουν στον Ρέντη και τη Νίκαια.


Άλλωστε φαινόμενα ρατσιστικής βίας δεν ήταν μόνο η υπόθεση Φύσσα αλλά πολλές άλλες που δεν βρίσκουν το φως της δημοσιότητας και συμβαίνουν συχνά σ’ αυτές τις περιοχές…

Rizopoulospost.com