Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Κίελ, ο τεράστιος «κακός» ταινιών του Τζέιμς Μποντ

Ο ηθοποιός Ρίτσαρντ Κίελ, από τις πλέον αναγνωρίσιμες φιγούρες της σειράς των ταινιών Τζέιμς Μποντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια. 

Διάσημος για το μέγεθός του, αποτέλεσμα μια ορμονικής διαταραχής γνωστής ως ακρομεγαλία, ο Κίελ,  με ύψος 2.17 μέτρα, ενσάρκωσε στην ταινία «The Spy Who Loved Me» (Η κατάσκοπος που με αγάπησε) δίπλα στον Ρότζερ Μουρ, τον χαρακτήρα του «Σαγόνια». Συμμετοχή είχε και στην ταινία «Moonraker» (Επιχείρηση Μούνρεϊκερ).


Οι εμφανίσεις του σε δύο από τις καλύτερες περιπέτειες του πράκτορα 007, με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ, ήταν αρκετές για να τοποθετήσουν το όνομά του στην κινηματογραφική ιστορία.
Γεννημένος στο Ντιτρόιτ το 1939, ο Κίελ έπαιξε για πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1960 σε ένα επεισόδιο της σειράς γουέστερν «Laramie» ενώ είχε συμμετάσχει στη σειρά «The Wild, Wild West», στο «Elvira's Movie Macabre and Mystery Science Theater 3000» και στο «The Man from U.N.C.L.E.».
Οι παραγωγοί των ταινιών του θρυλικού 007 εντόπισαν τον Κίελ στη σειρά γουέστερν «Barbary Coast» και του έδωσαν το ρόλο του «Σαγόνια» στην ταινία «The Spy Who Loved Me»  το 1977, κάνοντάς τον έναν από τους πιο διάσημους κακούς της ιστορίας του Βρετανού πράκτορα και έναν από τους ελάχιστους που έπαιξαν και δεύτερη φορά, στο «Moonraker» του 1979.

naftemporiki.gr