Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σάλος με την απίστευτη ατάκα Σεραφείμ σε άτακτους μαθητές

Σε μία απίστευτη καταγγελία προέβησαν εκπαιδευτικοί από τον Πειραιά, με αφορμή περιστατικό που συνέβη στο Ζάννειο Γυμνάσιο και Λύκειο, κατά την ημέρα του αγιασμού, ανάμεσα στον μητροπολίτη Σεραφείμ και τους μαθητές.


Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε ανακοίνωση, κατηγορώντας τον επικεφαλής της πειραϊκής εκκλησίας για μισαλλόδοξη και αντικομμουνιστική προπαγάνδα.


Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση: «Επειδή θεώρησε ότι οι μαθητές δεν έκαναν ησυχία κατά την τελετή, άρχισε να επιτίθεται με χυδαίο αντικομμουνιστικό υβρεολόγιο, κατηγορώντας τους ότι τέτοια συμπεριφορά έχουν μόνο οι κομμουνιστές και προχώρησε μάλιστα σε πολιτικές κρίσεις γύρω από τα καθεστώτα στη πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη».

«Ξεθάβοντας τις χειρότερες μνήμες του ελληνικού λαού, όπου η ηγεσία της Εκκλησίας μαζί με τα πιο αυταρχικά και εκμεταλλευτικά καθεστώτα πολεμούσαν με λύσσα τον κομμουνισμό και οποιαδήποτε απελευθερωτική ιδέα, σε αντίθεση με κατώτερα μέλη του κλήρου που στελέχωσαν τις γραμμές της Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους κατακτητές», καταλήγουν οι εκπαιδευτικοί.

Μάλιστα, οι μαθητές αντέδρασαν στα όσα είπε ο Μητροπολίτης, ο οποίος, ενοχλημένος, άφησε στη μέση τον αγιασμό και αποχώρησε.

Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά τονίζουν ότι «αν δεν μπορεί η Εκκλησία να απομονώσει τέτοιες αντιλήψεις, θα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να τις βγάλει έξω από τα σχολεία».