Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί είναι άφαντος ο Μπαζ που υπέκλεπτε τις συνομιλίες Καραμανλή

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία: Ομάδα Κοσοβάρων τζιχαντιστών έλαβε μέρος στο κάψιμο της Αθήνας το 2008, ενώ υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ για να κερδίσουν κάποιοι εκατομμύρια από την απώλεια περιουσιών!



Υπερβολικό με χαρακτήριζαν ορισμένοι όταν έγραφα στο “Newsbomb.gr” ή στο δικό μου «907» κι επεσήμανα στις εκπομπές που βγαίναμε με τον Κώστα Χαρδαβέλλα για τα στοιχεία και τις διαστάσεις που είχαν τουλάχιστον δύο υποθέσεις που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη μετά το 2005

Η πρώτη αφορούσε στο σκάνδαλο των υποκλοπών και της παρακολούθησης τόσο του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, όσο και στελεχών της κυβέρνησής του. 

Η δεύτερη συνδυαζόταν με την προηγούμενη και έχει μείνει γνωστή ως σχέδιο «Πυθία». Όπως είχα πει σε μια εκπομπή το φθινόπωρο του 2013, δεν κατέχω το αλάθητο αλλά έχω εμπιστοσύνη στους πληροφοριοδότες μου και στα στοιχεία που έχω συλλέξει.


Άλλωστε τα στοιχεία αυτά υπάρχουν δημοσιευμένα και αναπαραγμένα στο διαδίκτυο πολύ καιρό πριν εκδοθεί το βιβλίο του Ντέρκ Μύλλερ με τίτλο «Σύγκρουση» και επιβεβαιώνει σε συγκεκριμένα σημεία την ακρίβεια και την αξιοπιστία των πηγών μου.

Από αργά χθες βράδυ υπάρχει μια εξέλιξη, την οποία κάποιοι προσπαθούν να περάσουν στα ψιλά. Δεν ξέρω αν γίνεται σκόπιμα ή όχι. Η δημοσιογραφική μου συνείδηση επιτάσσει να σας ενημερώσω.
Ο Αμερικανός πράκτορας
Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η έρευνα του ανακριτή κ. Δ. Φούκα για την υπόθεση των υποκλοπών βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο. Στα μέσα Ιουνίου, ο Γιώργος Τράγκας είχε αποκαλύψει ότι ο (αποσυρμένος σήμερα) πράκτορας William B.B. «είναι ο άνθρωπος που εμφανιζόταν με ονόματα της Βίβλου και των Ευαγγελίων και είχε λάβει μέρος σε κοινές επιχειρήσεις με στελέχη της ΕΥΠ και ταυτόχρονα έστηνε τις υποκλοπές τηςVodafone».

Ο 65χρονος Ουΐλλιαμ Μπαζ… (όπως τον αποκάλεσε η δική μας πηγή) είχε δεχθεί ύστερα από ανελέητο κυνηγητό να εμφανιστεί και να καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για τα 14 τηλέφωνα «σκιές» μέσω των οποίων υπεκλάπησαν οι συνομιλίες 104 προσώπων (μεταξύ των οποίων και του κ. Καραμανλή). Θυμίζω ότι το στοιχείο – κλειδί της υπόθεση, όπως είχε γραφτεί στο “Newsbomb” στις 7 Απριλίου 2013, ήταν το λάθος που έκανε το «έξυπνο πουλί» που φώναζαν… Γούιλι.

Ο πράκτορας είχε πάει σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην Ακτή Μιαούλη κι αγόρασε τρία καρτοκινητά δηλώνοντας ψεύτικα στοιχεία. Αυτό ήταν το γεγονός που ήρθε στο φως το 2010 και ανέσυρε την υπόθεση από το αρχείο, μετά την καθοριστική παρέμβαση του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Από τη δικαστική έρευνα επιβεβαιώθηκε ότι μαζί με τον Ουΐλλιαμ Μπαζ… στο δίκτυο των υποκλοπών συμμετείχαν άλλοι δύο πράκτορες της CIA. Ο ελληνοαμερικανικής καταγωγής συνταξιούχος πράκτορας είχε εκδηλώσει την πρόθεση να καταθέσει και ζητούσε να εξασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά του από το Ντιτρόιτ στην Αθήνα προκειμένου να απολογηθεί. Προφανώς συνέβησαν διάφορα περίεργα από τρίτους και δεν ήρθε ούτε για διακοπές.
 Το ένταλμα, η «Πυθία» και οι Κοσοβάροι
Ο ανακριτής και οι εισαγγελείς είναι έτοιμοι να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μπαζ την εβδομάδα που μας έρχεται. Υπάρχουν και κάποια άλλα στοιχεία σχετικώς με το λογισμικό και τους άλλους δύο πράκτορες που δεν γράφονται ακόμα.

Λίγα είναι τα νεώτερα στοιχεία από την έρευνα για την απόπειρα εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που έμεινε γνωστό ως «Σχέδιο Πυθία». Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα περί εμπλοκής του πρώην βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Σημειώνουμε όμως ότι στη δικογραφία αναφέρεται επίσης ότι επιβεβαιώθηκε από την έρευνα η πληροφορία ότι ομάδες Κοσοβάρων αλβανικής καταγωγής εισήλθαν στη χώρα το 2008, συμμετείχαν στα επεισόδια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και έφυγαν ανενόχλητοι.

Η πηγή μας ανέφερε ότι ενδεχομένως κάποιοι απ’ αυτούς να μην βρίσκονται καν αυτή τη στιγμή στο Κοσσυφοπέδιο αλλά «σε άλλα «φλέγοντα» σημεία της ευρύτερης περιοχής», όπως είπαν επί λέξει. Αν σας πούμε ότι κάποιοι απ’ αυτούς εικάζεται πως είχαν έρθει την Κοσόβτσκα Μητρόβιτσα ή το Κάτσανεκ (σ.σ. όπου σημειώθηκαν πρόσφατα επιχειρήσεις εντοπισμού φανατικών μουσουλμάνων εκτελεστών, δηλ. τζιχαντιστών), μπορεί να καταλάβει κανείς πόσο σοβαρή είναι αυτή η διάσταση.
 Το «κερασάκι»
Στα χέρια του ανακριτή κ. Φούκα ήρθε επίσης μια δικογραφία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που συμπληρώνει το παζλ που στήσαμε παραπάνω. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας υπήρξε σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, το οποίο εξυφάνθηκε από ντόπιους εντολοδόχους περίεργων αμερικανικών λόμπι. Από τα στοιχεία φαίνεται πως σ’ αυτό το «παιγνίδι» είχαν εμπλακεί «προσωπικότητες» της εγχώριας διαπλοκής.

Αν ψάξει κανείς λίγο την υπόθεση, όχι μόνο αισθάνεται δυσφορία αλλά και ενόχληση από τη δράση «πρακτόρων» που παίζουν σε τριπλά ταμπλώ. Ο παρακρατικός υπόνομος από τον οποίο ξεπήδησαν τα τρωκτικά που οργίασαν από τον Οκτώβριο ως τον Δεκέμβριο του 2009 για να βυθιστεί η χώρα στο βόθρο της κρίσης φτάνει μέχρι τη Λατινική Αμερική.

Η ηλεκτρονική έκδοση του  «Βήματος» δημοσίευσε σε ανύποπτη στιγμή (στις έξι τα ξημερώματα σήμερα το πρωί) ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ με την κωδική ονομασία «Ασημένια δραχμή» και με εμπλοκήλατινοαμερικανού ιδιοκτήτη ορυχείου (ο οποίος είχε επισκεφθεί και τη χώρα μας). Όπως λένε πρόσωπα που γνωρίζουν δηλαδή, μετά το πάρτυ με τα CDS κάποιοι θα κέρδιζαν εκατομμύρια δολλάρια στην πλάτη του ελληνικού λαού.

Θα επανέλθω σύντομα επ’ αυτού.