Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μώραλης: Το Δεκέμβριο θα φανούν οι πρώτες αλλαγές


Υπομονή ζήτησε από τους δημότες του Πειραιά ο νέος δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στο Βήμα FM


Ο κ. Μώραλης εξήγησε πως "ο Πειραιάς είναι μία μεγάλη πόλη με μεγάλα προβλήματα, γι' αυτό και είναι δύσκολο να φανούν άμεσα οι αλλαγές. Ζήτησα υπομονή, αυστηρή κρίση προς εμάς και συμμετοχή. Έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας σε συγκεκριμένα ζητήματα και νομίζω ότι μέχρι τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο, αυτό το τρίμηνο-τετράμηνο που δεν είναι ένα πολύ μεγάλο διάστημα, οι πολίτες θα αρχίσουν αν βλέπουν διαφορές", σημείωσε αρχικά και προσέθεσε:


"Θα αποκομίσουμε και από την σχέση μας με την πολίτική εξουσία, αλλά και από άλλους τομείς που υπάρχουν στον Πειραιά και μπορούν να φέρουν αλλαγές για τους δημότες. Δεν θέλω να πω τώρα τι ακριβώς, γιατί είναι λίγο πρώιμο, αλλά έχω την εντύπωση ότι ένα τρίμηνο – τετράμηνο θα είναι ικανό για να δουν οι Πειραιώτες μια αλλαγή και στην νοοτροπία και στη λειτουργία του δήμου, αλλά και σε μικρομεσαία έργα που άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα θα πρέπει να τα επανεκκινήσουμε".


Στη συνέχεια, ο Γιάννης Μωραλης μίλησε και για το θέμα του λιμανιού, τονίζοντας ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά κερδοφόρο για τον Δήμο. "Η θέση μας για την λειτουργία του λιμανιού στηρίζεται στα ευρωπαϊκά μοντέλα των λιμένων και στη λογική ότι δεν υπάρχει πόλη-λιμάνι στην Ευρώπη που να μην αποκομίζει οφέλη. Ο Πειραιάς είναι μια μοναδική πόλη–λιμάνι που δεν αποκομίζει ούτε ένα ευρώ από την λειτουργία του λιμανιού. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν υπάρχει παγκόσμιο άλλο τέτοιο φαινόμενο. Είναι κάτι που το αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση και θέλουμε περίπου 15 ημέρες για να υποβάλλουμε συγκεκριμένη πρόταση για την λειτουργία του λιμανιού σε σχέση με τον δήμο", ήταν τα ακριβή λόγια του Δημάρχου για το λιμάνι του Πειραιά.

PiraeusPress