Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

MAINETAI H ΚΟΝΤΡΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ – ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ – Βγήκαν στη φόρα οι αιτίες διαμάχης


ΔΗΜΑΡΧΟΣ: «Για τον Μητροπολίτη Πειραιά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα»

Ανοικτούς λογαριασμούς με τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, o οποίος κατά πολλούς ήταν από εκείνους που διαδραμάτισαν καθοριστικά ρόλο στη διαμόρφωση των κατάλληλων ισορροπιών για την επικράτηση του Γιάννη Μώραλη, φαίνεται πως έχει αφήσει ο ηττημένος της εκλογικής αναμέτρησης, απερχόμενος δήμαρχος, Βασίλης Μιχαλολιάκος. 



Όπως καταγράφει το «Παρόν της Κυριακής», σε πρόσφατη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1», ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σχολίασε: «Για τον Μητροπολίτη Πειραιά θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα. Και θα πούμε πολλά». Αναφερόμενος στις αιτιάσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς είπε ότι ο τελευταίος δεν ήταν συνεργάσιμος, ενώ ο ίδιος πολλές φορές «έβαλε πλάτη» για θέματα της Μητρόπολης και κάλυψε ακόμα και Πολεοδομικές παραβάσεις Ναών του Πειραιά. Όσον αναφορά στο Ρολόι, τόνισε ότι δεν κατανοεί τη αντίδραση του Μητροπολίτη Πειραιά που δεν θέλει να… κόψει τη θέα στον Άγιο Σπυρίδωνα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ: «Αν συνεχίσει ο Μιχαλολιάκος να με συκοφαντεί, θα δώσω όλα τα στοιχεία στη φόρα!»

Απαντώντας στην δήλωση του απερχόμενου Δημάρχου Πειραιά, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είχε ετοιμάσει μια επιστολή εδώ και αρκετό καιρό, την οποία μετά και από τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε να δημοσιοποιήσει. Σε αυτήν δηλώνει μεταξύ άλλων: «Ο χαρακτηρισμός μου ως κομματάρχου αποτελεί εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση. Αναγκάζομαι να σας πω ότι επί θητείας σας απαξιώσατε την Μητρόπολη Πειραιώς, με το εξαιρετικά απαίσιο γεγονός να φαλκιδεύσετε την καταπληκτική δυνατότητα της Μητροπόλεως να προσφέρει 380 θέσεις στάθμευσης στο Ογκολογικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ για την δωρεάν εξυπηρέτηση των ιατρών, των νοσηλευτών, των ασθενών και των συγγενών τους, όταν γνωρίζετε καλώς το τεράστιο πρόβλημα προσβασιμότητας και την παντελή έλλειψη χώρων στάθμευσης πού έχει το συγκεκριμένο νοσηλευτικό Ίδρυμα. Επί τριάμισι χρόνια ὁ φάκελος και ἡ μελέτη του έργου βρίσκονται στα συρτάρια σας και ο μεγάλος δωρητής που θα προσέφερε δέκα εκατομμύρια δολάρια έπαυσε πλέον να ενδιαφέρεται. Για ποιό λόγο αγαπητέ κ. Δήμαρχε εμποδίσατε αυτό το έργο; Σε τί θα προσεβάλλετο ο από το 1870 αύλειος χώρος του Ι. Ναού Αγ. Βασιλείου Πειραιώς στο υπέδαφος του οποίου θα κατεσκευάζετο αυτό το υπέροχο έργο; Και ακόμη με την άρνησή σας για την υλοποίηση αυτής της δωρεάς ζημιώσατε αφάνταστα και την Ι. Μητρόπολη Πειραιώς, διότι η εταιρεία που θα αναλάμβανε την κατασκευή της δωρεάς, όπως μας είχε γνωρίσει ὁ δωρητής θα προσέφερε αντισταθμιστικά εντελώς δωρεάν την ανέγερση πενταόροφου Πνευματικού Κέντρου του Ἱ. Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την ανέγερση επταώροφου οικοδομής της Ι. Μονῆς Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς για την στέγαση των Πατέρων τῆς Ι. Μονής.

Την ίδια απαράδεκτη συμπεριφορά επιδείξατε και με την αίτηση παροχής άδειας τοποθετήσεως μικρής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Κωδωνοστάσιο του Ι. Ναοῦ Προφήτου Ηλία Καστέλλας, παρ’ ότι συνοδεύετο από όλες τις κατά νόμων μελέτες και μετρήσεις ώστε να είναι ακίνδυνη για τη δημόσια υγεία και παρ’ ότι σε απόσταση 20 μέτρων υπήρχε τεράστιος πύργος κινητής τηλεφωνίας γνωστού τ. Αντιδημάρχου, εξαναγκάζοντας μας επί ένα ολόκληρο καλοκαίρι να ασχολούμεθα με το θέμα λαμβάνοντας τελικά την άδεια από το ΥΠΕΧΩΔΕ παρ’ ότι γνωρίζετε καλώς και το δηλώνετε συνεχώς ότι η Ι. Μητρόπολη Πειραιώς προσφέρει καθημερινά 6000 μερίδες φαγητού σε ανήμπορους συνανθρώπους μας αδιακρίτως.

Τί να πω για το Γηροκομείο Πειραιώς το οποίο άμισθι συνδιοικούμε και του οποίου το τεράστιο κοινωνικό έργο που προσφέρει στους Πειραιώτες είναι πανθομολογούμενο; Ούτε τον κόπο να απαντήσετε στο εξώδικο της Διοικήσεως πού σας στείλαμε δεν κάνατε για να μας απαντήσετε γιατί δεν καταβάλλει μεθοδικά ο Δήμος Πειραιά τις βάσει Καταστατικού Λειτουργίας, υποχρεώσεις του; Ούτε είχατε την ευαισθησία να απαλλάξετε το Ίδρυμα από τα δημοτικά τέλη παρ’ ότι πληθωρικά διά της αντιδημάρχου σας κ. Ευ. Σαρρή που μετέχει στο Δ.Σ. του Ιδρύματος σας το ζητήσαμε.

Να αναφέρω την προσβολή της Εκκλησίας που επιχειρήσατε να διαπράξετε παρ’ ότι δηλώνετε ότι «πηγαίνετε στην Εκκλησία όλο τον χρόνο» όταν με φορτικότητα μου ζητούσατε να γίνει ὁ Αγιασμός επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου στην πρόβα και όχι στην επίσημη έναρξη; Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός διέσωσε τον εμβληματικό και ιστορικό μνημειώδη Ναό του Ἁγ. Νικολάου Πειραιώς πού κατέρρεε και ποιός απεκόμισε εκατόν εβδομήντα τόνους μπάζα από την στέγη του; Δεν δίνατε την παραμικρή σημασία στο μνημείο…

Μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιός τοποθέτησε κλιματισμό θέρμανσης-ψύξης δυόμισι εκατομμυρίων BTU στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς πού ήταν κολαστήριο από τις υψηλές θερμοκρασίες; Τα παραπάνω πολυσήμαντα έργα έγιναν κατόπιν προσωπικών μου παρεμβάσεων και παρακλήσεων από ομίλους επιχειρηματιών που εσείς σήμερα προσπαθείτε να μειώσετε.

Απέναντι σε όλα τα παραπάνω ποιά ήταν η δική μου στάση κ. Δήμαρχε; Να μιλώ για σας πάντοτε με ευγένεια και αγάπη, να μη δημοσιοποιώ τα παραπάνω, να παρίσταμαι σε όλες τις εκδηλώσεις που με καλούσατε, να ταξιδεύσω στην ιδιαίτερη πατρίδα σας για να τελέσω τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου πού ανεγείρατε, να τελέσω τον γάμο της θυγατρός σας και γενικώς να σας περιβάλλω με ανοχή και καλοσύνη διότι είχατε την ευθύνη του Δήμου και όφειλα να σας συμπαρίσταμαι από την θεσμική θέση που έχω.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι ισχυρισμοί σας είναι ανυπόστατοι και συκοφαντικοί. Εάν δεν ανακαλέσετε δημόσια όσα είπατε, θα αναγκαστώ να δημοσιοποιήσω τα παραπάνω στοιχεία προς πάσα κατεύθυνση».

Η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» ρωτά και  τους δυο… ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Έπρεπε να έρθουν οι εκλογές για να βγουν όλα αυτά τα απίστευτα στοιχεία στη φόρα; Γιατί τόσο καιρό δεν είπαν τίποτα στους Πειραιώτες για όλα όσα συνέβαιναν; Τί εξυπηρετούσε αυτή η «μυστικότητα»…;

Πηγή: Κοινωνική