Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΔΕΙΤΕ ΤΕΙΧΟΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΗΘΕΝ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ... ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...!!!


Η Τουρκία έχει ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου τείχους κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία, για να την προστατεύσει από το λαθρεμπόριο, την παράνομη μετανάστευση και την απειλή από τους μαχητές της ισλαμικής ομάδας «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Πλάκες από σκυρόδεμα έχουν ξεπηδήσει τις τελευταίες ημέρες στα τουρκο-συριακά σύνορα στην επαρχία Χατάι, της οποίας πολλά χωριά ήταν μέρος της Συρίας μέχρι το 1930, τα οποία είχαν επωφεληθεί από την παράνομη διασυνοριακή ανταλλαγή εμπορευμάτων, καυσίμων και τσιγάρων, αφού υπάρχουν συγγενικά άτομα μεταξύ των δύο συνοριακών πλευρών.

«Η Τουρκία έχει διατηρήσει την πολιτική των ανοικτών συνόρων σε όλο τον τριετή εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, παρέχοντας μια σανίδα σωτηρίας στους αντάρτες που μάχονταν στον Άσαντ και επιτρέποντας την προσέλευση των προσφύγων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η πολιτική, όμως, αυτή είχε το κόστος της. Αναπτύχθηκε περαιτέρω το λαθρεμπόριο, αυξήθηκε ο αριθμός των Σύριων που έρχονταν στο τουρκικό έδαφος (σε χωριά όπου είχαν συγγενείς), και δεν περνούσαν από τους επίσημους συνοριακούς σταθμούς. Αυτό δημιούργησε μεγαλύτερο κίνδυνο για την ευρύτερη περιοχή των συνόρων».

Έπρεπε να αποκοπεί. Και η λύση δόθηκε με το συνοριακό τείχος από σκυρόδεμα.
Η Τουρκία άρχισε να χτίζει ένα παρόμοιο τείχος κατά μήκος των συνόρων από τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή της πόλης Νουσαϊμπίν, και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη της Συρίας, Καμισλί, όπου οι Κούρδοι των επαναστατικών ομάδων και οι αραβικές φυλές συγκρούονταν συχνά.


«Τέτοιες προσπάθειες είναι σταγόνες στον ωκεανό για μια χώρα που αποτελεί το καταφύγιο πάνω από 700 χιλιάδες πρόσφυγες», γράφει το δημοσίευμα του Dunya Bulteni.

Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο