Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Που έγινε η περίφημη βάπτιση, όπου ο ιερέας αρνήθηκε να βαφτίσει 3χρονο κοριτσάκι;


Το βίντεο συζητήθηκε πολύ, μας ρωτήσατε σε ποια εκκλησία αναφέρεται το συμβάν και σας απαντάμε έγκυρα όπως πάντα.



Πρόκειται για τον Aρχιμανδρίτη Πέτρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας Salvatorkirche του Μονάχου, στη Γερμανία.
Ενορία: Μεταμόρφωσις του Σωτήρος
Kirchengemeinde: Salvatorkirche

Αρχιμανδρίτης Πέτρος Klitsch
Archimandtrit Petros Klitsch
Salvatorstr. 17 - 80333 München
Tel. 089 22 80 76 76
eMail: muenchen.salvator@orthodoxie.net
Ο υστερογοτθικός αυτός μικρός ναός βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου (Salvatorstr. 17 - 80333 München) και σήμερα ανήκει στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας - Αρχιερατική Περιφέρεια Βαυαρίας, με Εφημέριο τον Αρχιμανδρίτη Πέτρο Klitsch / Archimandtrit Petros Klitsch.

Οικοδομήθηκε το 1493 ως Frauenkirche - νεκροταφειακό παρεκκλήσιο του Καθεδρικού της πόλης, ώστε να εξυπηρετεί τις αυξανόμενες λειτουργικές ανάγκες των κατοίκων. Παρά του ότι δεν είναι ακριβώς γνωστός ο αρχιτέκτονας, αποδίδεται στον Lukas Rottaler.


Το 1828, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α΄ δώρισε τον κομψό αυτό ναό στην Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα του Μονάχου. Μετά από μικρές τροποποιήσεις στο εσωτερικό του ναού (εγκατάσταση τέμπλου και ορθόδοξων εικόνων), τις οποίες επέφερε ο γνωστός νεοκλασικιστής αρχιτέκτονας, ζωγράφος και συγγραφέας Leo von Klenze, εγκαινιάστηκε ως ορθόδοξη εκκλησία την 6η Δεκεμβρίου 1829, με την παρουσία της βασιλικής οικογένειας της Βαυαρίας και των Ορθοδόξων του Μονάχου. Κατά τη ναζιστική περίοδο της Γερμανίας, ο διάσημος μαθηματικός Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (χωρίς σίγμα τελικό) εθήτευσε ως Εκκλησιαστικός Σύμβουλος.

Δείτε τον Αρχιμανδρίτη Petros Klitsch στο βίντεο

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα