Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Θ. Πάγκαλος: Ευκαιρία το μνημόνιο για να μη βάζουμε όποιον θέλουμε στο υπουργείο Οικονομικών

Ανάλογα με του Δημοσθένη Βεργή τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ




Τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό, σχολίασε ο πρώην υπουργός, Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.
Αξιολογότατο χαρακτήρισε το νέο υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Όπως είπε, πρόκειται για «αξιοσημείωτη επιλογή τεχνοκράτη, με μεγάλη κυβερνητική πείρα και διεθνές κύρος, αξιολογότατος και με ικανότητα να κυκλοφορήσει σε διεθνείς χώρους».
Για τον Ανδρέα Λοβέρδο, τόνισε πως έχει μακρά διαδρομή και έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις αλλά «είναι μάλλον ένας πολιτικός παλαιάς και δοκιμασμένης εμβέλειας. Πρέπει να δοκιμαστούν νέοι κάποια στιγμή».
Σε ό,τι αφορά το νέο υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, ο κ. Πάγκαλος είπε πως είναι πολιτικά πάρα πολύ δραστήριος και ήρθε η ώρα να εφαρμόσει αυτά που ξέρει «παρότι δε μου αρέσει καθόλου το στυλ του και οι επιδόσεις του στο παρελθόν πχ η αποστολή του στα Ίμια».
Πάρα πολύ καλό άνθρωπο χαρακτήρισε το νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, στον οποίοι πάντως άσκησε κριτική πως στο παρελθόν έχει υπάρξει υπερβολικά και απαράδεκτα ευέλικτος και πήγαινε «με το λαό», σε περιπτώσεις όπως της Κερατέας ή της κατασκευής του τζαμιού στην Αθήνα.
Για την κ. Βουλτεψη είπε πως έχουν άριστες σχέσεις και για τον κ. Καρασμάνη ότι δεν τον γνωρίζει.
Σε ό,τι αφορά την απομάκρυνση του κ. Τσαφτάρη από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τόνισε πως ήταν ίσως ο πιο επιτυχημένος και ένας λόγος για να είναι περήφανο το ΠΑΣΟΚ.
Δύο τα πρόσωπα της κυβέρνησης
Ο κ. Πάγκαλος, συνέδεσε την επιλογή των προσώπων του νέου κυβερνητικού σχήματος, με την προσπάθεια εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ εκτίμησε πως ενδέχεται οι εκλογές ενδέχεται να μην αργήσουν.
Τόνισε πως «θα κάνει προσπάθεια ο κ. Σαμαράς να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά αντιμετωπίζει την προοπτική να μην έχει 180 έδρες και να πάει σε εκλογές σε 6μήνες».
Όπως είπε, τόσο ο κ. Σαμαράς όσο και ο κ. Βενιζέλος, έχουν πρόβλημα ενότητας στις παρατάξεις τους και δέχονται οχλήσεις, οι οποίες όσο υφίστανται πρέπει να εξασφαλίζουν και προσωπικές φιλοδοξίες.
Ο κ. Παγκαλος, επανέλαβε μάλιστα την άποψη ότι το μνημόνιο είναι ευκαιρία, γιατί «μας αναγκάζει να μη βάζουμε όποιον θέλουμε στο υπουργείο Οικονομικών ή στο Ανάπτυξης».
Με βάση τις παραπάνω σκέψεις, ο κ. Πάγκαλος κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση εμφανίζει δυο πρόσωπα, με το ένα τμήμα της να είναι «σύγχρονο, σοβαρό και παραγωγικό» και το υπόλοιπο να ρυθμίζει διάφορα θέματα ήσσονος σημασίας, «πως θα ικανοποιήσουμε τον κ. Λουράντο».
Ανάλογα με του Δημοσθένη Βεργή τα ποσοστά της ΔΗΜΑΡ
Ο κ. Πάγκαλος εξέφρασε την απορία του, που στελέχη της ΔΗΜΑΡ «κάθονται και ακούν» το Φώτη Κουβέλη ο οποίος παραιτείται και μετά αγωνίζεται να μη γίνει δεκτή η παραίτησή του. Χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ υπόθεση που έχει λήξει και κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να συμμετάσχουν σε μια γενικότερη προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου.
Όπως είπε ο κ. Πάγκαλος, ο Δημοσθένης Βεργής, αρχηγός ενός κόμματος κόμμα οικολόγων που παίρνει ποσοστά «ανάλογα με αυτά που παίρνει ο Κουβέλης μεταξύ 0,5 και 2%», ο οποίος προβληματίζεται αν θα παραιτηθεί ή θα παραμείνει».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr