Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

«Αστακός» ολόκληρη η πόλη για τον Σάββα Ξηρό – Διαψεύδει η Αστυνομία επιχείρηση στο Παλαιό Φάληρο για τον εντοπισμό του αδερφού του


Πανικός επικράτησε σήμερα το πρωί στους δρόμους του Πειραιά. Σειρήνες, περιπολικά και μια πόλη «αστακός» με αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός.Σύντομα αντιληφθήκαμε τι συμβαίνει…

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας μεταφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια Πειραιά ο καταδικασθείς για την υπόθεση της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός καθώς συζητήθηκε το αίτημά του για κατ” οίκον νοσηλεία.

Υπέρ του αιτήματος του Σ. Ξηρού είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Τάσος Κουράκης.

Η κυρία Κατριβάνου – σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΒΗΜΑ – είχε δηλώσει ότι ο Σ. Ξηρός έχει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, δεν αυτοεξυπηρετείται, έχει 93% αναπηρία, δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα και θα πεθάνει. Είχε προσθέσει μάλιστα ότι σαν κράτος δικαίου δεν θέλουμε να εξοντώσουμε τους ανθρώπους, δεν είναι η αντίληψή μας αυτή για την τιμωρία και έχουμε όλοι υποχρέωση απέναντι σε αυτό τον άνθρωπο που είναι βαριά άρρωστος.

Στη διάρκεια του αιτήματος του Σάββα Ξηρού για κατ” οίκον νοσηλεία είχαν καταθέσει δύο ιατροδικαστές, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι, λόγω των πολλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής, χρειάζεται πάρα πολλές ιατρικές ειδικότητες που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα μόνο νοσοκομείο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης τόνισαν, από την πλευρά τους, ότι λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πελάτης τους, είναι ευάλωτος απέναντι στα πολυανθεκτικά μικρόβια που έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Κατήγγειλαν επίσης, ότι προηγούμενες νοσηλείες του Σάββα Ξηρού που αποφασίστηκαν με δικαστικές αποφάσεις διακόπηκαν πριν ολοκληρωθούν, πιθανόν από παρεμβάσεις των αστυνομικών Αρχών, όπως είπαν.

Λίγο αργότερα, το απόγευμα, ο Σάββας Ξηρός επέστρεψε φυλακές, καθώς η εξέταση του αιτήματός του για κατ” οίκον νοσηλεία πήρε αναβολή για τις 14 Οκτωβρίου.


Ωστόσο, η  κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν μεγάλη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγες ημέρες πριν, αστυνομικοί ήρθαν με πρόσωπο με τον δραπέτη Χριστόδουλο Ξηρό στο Παλαιό Φάληρο, δεν μπόρεσαν όμως να τον συλλάβουν. Με μια λιτή ανακοίνωση, η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις πληροφορίες.

Πηγή:Κοινωνική