Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Γιατί συγκινήθηκε ο Αθανάσιος Τσαυτάρης -Το τηλεφώνημα του Κάρολου Παπούλια


Δύο από τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε μετά από τον ανασχηματισμό ήταν εκείνα που συγκίνησαν τον Αθανάσιο Τσαυτάρη.

Μπορεί ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης έμαθε την αποχώρησή του από την κυβέρνηση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όχι από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως οι υπόλοιποι που είδαν την πόρτα της εξόδου, αλλά την επόμενη ημέρα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κάρολο Παπούλια.



«Θανάση θέλω να σου πω ότι ήσουν ο τελευταίος που περίμενα να φύγει από την κυβέρνηση. Ήσουν από τους καλύτερους, αλλά να γνωρίζεις ότι στην πολιτική συμβαίνουν αυτά τα πράγματα», του είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη.

Ο πρώην υπουργός συγκινήθηκε από το τηλεφώνημα του κ. Παπούλια, αλλά και από ένα ακόμη που δέχθηκε, από τον διάδοχό του, Γιώργο Καρασμάνη. Εκείνος τον προσκάλεσε να πάνε μαζί στο Λουξεμβούργο για να προεδρεύσουν στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου θα συζητηθούν κρίσιμα θέματα για το μέλλον της ελληνικής γεωργίας. Ο λόγος δεν ήταν μόνο ότι ο κ. Καρασμάνης δεν γνωρίζει καλά αγγλικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αλλά και επειδή ο Αμερικανός υπουργός Γεωργίας ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Τσαυτάρη. Καθώς αυτόν γνώριζε.

Επειδή ως γνωστόν στα άτυπα ευρωπαϊκά συμβούλια δεν μπορούν να παραστούν και... Αμερικανοί, κανονίστηκε μια συνάντηση του νυν υπουργού, του πρώην και του Αμερικανού σε ένα φημισμένο εστιατόριο για να συζητήσουν ευρωπαϊκά και αμερικανικά θέματα αγροτικής συνεργασίας.


Πηγή: www.iefimerida.gr