Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Γιατί δεν κατεβαίνω στις εκλογές

Του Τάκη Αβραμίδη,
Αντιδημάρχου Πειραιώς

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, ξεκινά για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της χώρας μας μια νέα εποχή.

Η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη δίνει σημαντικά θεσμικά όπλα στις νέες δημοτικές και περιφερειακές ηγεσίες της πατρίδας μας, για να ανασυντάξουν συνολικά, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, τις τύχες των πόλεων και των περιφερειών μας.

Προϋπόθεση για να επιτύχει ο Καλλικράτης, είναι η ενεργός στράτευση σε αυτό το εγχείρημα των καλύτερων αυτοδιοικητικών δυνάμεων των τοπικών κοινωνιών, αλλά και τον ίδιων των πολιτών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έτσι σήμερα, πέρα από το ποιος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, πρέπει οπωσδήποτε να αξιολογήσουμε και το ποιος μπορεί μετά την εκλογή του να διαχειριστεί τα τοπικά πράγματα με την αποτελεσματικότητα, την ικανότητα και τη διαφάνεια που απαιτούν πλέον οι περιστάσεις, αλλά και με την φιλοσοφία και το όραμα που έχουμε σαν κίνημα για τη χώρα

Η στράτευση σοβαρών στελεχών, με πείρα, με όραμα, με όρεξη για δουλειά, είναι προαπαιτούμενο επιτυχίας. Η συνέχεια και η ανανέωση, όταν αντιπροσωπεύουν τις αγωνίες και τις προσδοκίες της ευρύτερες τοπικής κοινωνίας για καλύτερες ημέρες, είναι προϋποθέσεις επιτυχίας.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα για το μέλλον της αυτοδιοίκησης και του Πειραιά μας, δεν χωράνε μικροπολιτικές και μικρόψυχες συμπεριφορές, ούτε στο προσκήνιο, ούτε στο παρασκήνιο. Είτε αυτές οι συμπεριφορές αφορούν τη συγκρότηση ψηφοδελτίων, είτε αφορούν προεκλογικές τακτικές ισορροπιών-πολιτικού κόστους και πρακτικές νεποτισμού.

Τέλος, παρά την αγωνιστική μου επιθυμία, αποφάσισα να μη μετάσχω σε αυτές τις εκλογές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποχωρώ από τα κοινά.

Ευχαριστώ στους συνδημότες μου, που για συνολικά 16 χρόνια, μου έδωσαν την ευκαιρία και μου έκαναν την τιμή να υπηρετήσω από διάφορες θέσεις αυτοδιοικητικής ευθύνης τον κοινό αγώνα όλων μας για τη δημιουργία ενός καλύτερου Πειραιά.

Δείτε σχετικά:
http://paliakokkinia.blogspot.com/2010/10/blog-post.html / Ανακοινώνει το συνδυασμό ο Μίχας.