Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Η Ντόρα τον έβαλε στη θέση του…Η πρώην υπουργός ανέλαβε τη σύνταξη έκθεσης για τις αθλιότητες των μουσουλμάνων εναντίον των Χριστιανών, ιδιαιτέρως στη Συρία. Στην κ. Ντόρα Μπακογιάννη ανέθεσε με ομόφωνη απόφασή του το Συμβούλιο της Ευρώπης τη σύνταξη έκθεσης για τη βία σε βάρος των χριστιανικών μειονοτήτων στον μουσουλμανικό κόσμο και ιδιαίτερα στη Συρία.

Η βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είχε πάρει πρωτοβουλία για τις διώξεις που υφίστανται χριστιανοί σε διάφορες περιοχές και γενικότερα για τις ταραχές σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο που απειλούν με αφανισμό το χριστιανισμό.


Τον Ιούνιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατατέθηκε ψήφισμα, για την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων στη Μέση Ανατολή.

Το ψήφισμα συνυπέγραψαν όλοι οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, 20 αρχηγοί εθνικών αντιπροσωπειών και πάνω 150 βουλευτές της Κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων και των μουσουλμάνων βουλευτών.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης ο βουλευτής του AKP Μελβούτ Τσαβούσογλου είπε ότι «η Ευρώπη είναι ένα χριστιανικό κλαμπ, το οποίο αντιδρά κάθε φορά που απειλούνται τα δικαιώματα χριστιανικών πληθυσμών».

Στον Τούρκο βουλευτή απάντησε η κ. Μπακογιάννη αναφέροντας ότι «το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ένας οργανισμός που αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των πολιτών της Ευρώπης και της περιφέρειάς της» και τον κάλεσε χαρακτηριστικά να αφήσει «το γνωστό τροπάρι» και να δουλέψουν όλοι για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.