Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία Μιχαλολιάκου στην ΕΡΤ

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ απέστειλε ο δήμαρχος Πειραιώς κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος διότι δεν μεταδόθηκε το περιεχόμενο της συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Η επιστολή που κοινοποιήθηκε από το Γραφείο Τύπου του δήμου αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προς πρόεδρο Δ.Σ. ΕΡΤ ΑΕ κ. Αθανάσιο Παπαγεωργίου
Κοινοποίηση: Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Λάμπη Ταγματάρχη
 
Κύριε Πρόεδρε,
 
Χθες 1η Μαρτίου, ως Δήμαρχος Πειραιά έδωσα την πρώτη συνέντευξή μου με απολογισμό των πεπραγμένων της νέας Δημοτικής Αρχής. Με απορία αλλά και έκπληξη ενημερώθηκα ότι το “θέμα δεν αξιολογήθηκε ως είδηση” από τους αρμόδιους των Δελτίων Ειδήσεων.

Επειδή πιστεύω ότι η ενημέρωση είναι αγαθό και η ΕΡΤ δημόσια τηλεόραση που την πληρώνουν μεταξύ άλλων και όλοι οι πολίτες του Πειραιά, θεωρώ αντιδεοντολογική και “περίεργη” την εξαφάνιση της Συνέντευξης. Τα θέματα που εθίχθησαν αφορούσαν χιλιάδες συμπολίτες μου ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες. Θεωρώ αυτήν την ενέργεια προκλητική και απαράδεκτη. Υποκρύπτει σκοπιμότητες «άνωθεν» την ώρα μάλιστα που ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος σας ήταν παρών όπως και η κάμερα της ΕΡΤ.

Τέτοια περιστατικά που προσβάλλουν την πόλη, το έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά και το θεσμό της Αυτοδιοίκησης δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Περιμένω να μάθω τους πραγματικούς λόγους που λογοκρίθηκε και εξαφανίσθηκε η Συνέντευξη Τύπου, αλλά και για τις ενέργειές σας για όσους ευθύνονται γι αυτό το προκλητικά αντιδημοκρατικό περιστατικό.
 
Βασίλης Μιχαλολιάκος
Δήμαρχος Πειραιώς».