Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Δ’ Διαμέρισμα: ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ…

Την άμεση παρέμβαση του δημάρχου Πειραιώς κ. Παναγιώτη Φασούλα ζητούν οι κάτοικοι του Δ’ Διαμερίσματος για την επίλυση ορισμένων μικρών αλλά σημαντικών ζητημάτων, για τα οποία οι δημοτικές υπηρεσίες επιδεικνύουν αδιαφορία ενώ οι συνεργάτες των αντιδημάρχων, επιεικώς, άγνοια.
1. Από την περασμένη άνοιξη λειτουργούν στο νέο σχολικό συγκρότημα Κεχαγιά και Μαυρογένους το 10ο και το 11ο Λύκειο Πειραιώς, δίπλα στο τσιμεντένιο «Νταχάου» που αποκαλείται «Οικόπολις».
Εκτός από την αναλγησία του δήμου να ελέγξει τον τρόπο κατασκευής αυτού του εκτρώματος, δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε έργα διαμόρφωσης του χώρου για ασφαλή πρόσβαση των μαθητών, ούτε κατασκευάσθηκαν οι αγωγοί ομβρίων υδάτων που θα εξυπηρετούν το «Νταχάου».
Πρόκειται για αναλγησία ή για επιπολαιότητα; Ο πρόεδρος του διαμερισματικού συμβουλίου κ. Β. Γιαραμάς αλλά και ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιώς κ. Δημητράκης θα έπρεπε να μας απαντήσουν δημοσίως για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί τους τελευταίους 12 μήνες…
2. Στο περιθώριο των επαφών που είχε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φασούλας στην Παλιά Κοκκινιά, στις αρχές Μαΐου, οι αντιδήμαρχοι, οι διαμερισματικοί και τα λοιπά εξαπτέρυγα δεσμεύτηκαν:
Α. Να τοποθετήσουν φανάρια,
Β. Να δημιουργήσουν διάβαση πεζών στη διασταύρωση των οδών Λεβαδείας και Θηβών, αλλά και
Γ. Να διορθωθεί η ατέλεια της «Τεχνοδομής» (που υποτίθεται πως έχει διαπλατύνει τη Θηβών από το 1988) με την προσθήκη κρασπέδου μέχρι το ύψος της οδού Κωπαΐδος.
Οι τρεις μήνες του καλοκαιριού πέρασαν κι ο Δήμος Πειραιώς δείχνει να μην έχει συνέλθει από τον πολύχρονο υποτροπιασμό που προκάλεσε η θητεία του κ. Χρήστου Αγραπίδη. Το κομφούζιο στη συγκεκριμένη διασταύρωση θυμίζει Καλκούτα και καθημερινώς κινδυνεύουν οι ζωές ηλικιωμένων ανθρώπων και μαθητών!
3. Στις αρχές Αυγούστου, ένας οδηγός έπεσε στη στάση «Ελληνίς» που βρίσκεται στην οδό Θηβών 81 με ένα Mazda 121. Όπως έγινε γνωστό, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ δεν τραυματίσθηκε αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε.

Ο οδηγός και οι οικείοι δεν ενδιαφέρθηκαν να το περισυλλέξουν. Οι κάτοικοι κάλεσαν τη δημοτική αστυνομία, η υπάλληλος της οποίας δήλωσε πως θα έκανε αναφορά και θα μεταφερόταν το κατεστραμμένο όχημα από ένα σημείο που εμπόδιζε και την στροφή προς την οδό Λεβαδείας. Ήδη υπάρχει απαγορευτικό σήμα στάσης και στάθμευσης στο συγκεκριμένο σημείο από τη δεκαετία του ’80, όταν η συγκεκριμένη οδός εξυπηρετούσε εναλλακτικά τις λεωφορειακές γραμμές «907 Πειραιάς – Παλ. Κοκκινιά» και «914 Αθήνα – Λαχ/ρα – Παλ. Κοκκινιά».
Στις 12 Σεπτεμβρίου ειδοποιήθηκε τελικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που ευθύνεται για τη δημοτική αστυνομία, ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο οποίος φέρεται να έδωσε διαβεβαιώσεις περί άμεσης απομάκρυνσης του σωρού σιδερικών που ήταν κάποτε αυτοκίνητο. Αντ’ αυτού με πρωτοβουλία κάποιου επιχειρηματία που διατηρεί κατάστημα πλακιδίων επί της Λεβαδείας και ενός πρατηριούχου καυσίμων, το κατεστραμμένο Mazda τοποθετήθηκε πάνω στο πεζοδρόμιο και η πρόσβαση προς τη στάση είναι πλέον αδύνατη.
Πόσο ανάλγητοι και πόσο επικίνδυνοι είναι όσοι εμπλέκονται με την ιστορία; Μπορεί να μας εξηγήσει ο κ. Αβραμίδης πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν για να κάνουν οι δημοτικές υπηρεσίες τη δουλειά για την οποία πληρώνονται από τους πολίτες;
Δυστυχώς οι περίοδος χάριτος για τη δημοτική αρχή τελειώνει σαν την προθεσμία για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Ήδη ορισμένα συγκροτήματα ΜΜΕ έχουν αρχίσει να παίρνουν θέσεις μάχης. Το ερώτημα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Τύπου, είναι αν θα είναι έτοιμοι οι παροικούντες στην πλατεία Κοραή να αντιμετωπίσουν συντονισμένους και δυσβάστακτους πολιτικούς αιφνιδιασμούς…