Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Χρειάστηκε 48 ώρες ο Γιώργος ν' απαντήσει στον Βορίδη!

Και πάλι εγκλωβισμένος στην παγίδα της μισής αλήθειας, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει να θίξει τα κακώς κείμενα της διακυβέρνησης Σημίτη


Καθυστέρησε στη... μετάφραση. 
Με δύο ημέρες καθυστέρηση κατάλαβε ο μεγάλος στοχαστής Γιώργος Παπανδρέου ότι οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη αφορούσαν στον πατέρα, τον ιδρυτή και πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου και απάντησε!

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας άφησε έλλειμμα 15,6%, το 2009. 

Ωστόσο αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του κ. Κώστα Σημίτη, θέμα το οποίο έθιξε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ και προσωπικός φίλος του Ανδρέα, ο κ. Δ. Κρεμαστινός.


«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6% (...) Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού», ισχυρίζεται στη φιλιππικού χαρακτήρα δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι είχε αναγνωρίσει το ύψος του ελλείμματος.

Για μια φορά ακόμα, ο κ. Παπανδρέου επεχείρησε να αποδώσει ευθύνες στον προκάτοχό του, τον κ. Κώστα Καραμανλή αλλά απέφυγε επιμελώς να πει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση και τα βαρίδια που κληρονόμησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας από τον κ. Κώστα Σημίτη. 

Αυτή όμως είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναθυμηθεί ο πρώην πρωθυπουργός την αλήθεια των αριθμών που προκάλεσαν αυτήν την κατάσταση και να ακούσει τη συνέντευξη του προσωπικού φίλου και γιατρού του πατέρα του, του βουλευτή Δωδεκανήσων κ. Δημήτρη Κρεμαστινού στον «Βήμα FM» το απόγευμα της Κυριακής. Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ότι τα ελλείμματα προέκυψαν μετά το 1996, από την κυβέρνηση Σημίτη.

Για λόγους αντικειμενικότητας παραθέτουμε το πόνημα που συνέγραψαν οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ως δήλωσή του:

«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.
»Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
»Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.

»Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.
»Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

»Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.
»Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;
»Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.
»Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.
»Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

»Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.
»Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

»Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση.»